Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή Χατζηδιαμαντή για το ακτοπλοϊκό: «Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας. Η Λήμνος δεν αντέχει άλλο»

banner roots

Επιστολή Χατζηδιαμαντή για το ακτοπλοϊκό: «Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας. Η Λήμνος δεν αντέχει άλλο»
03.02.2014 | 13:28

Επιστολή Χατζηδιαμαντή για το ακτοπλοϊκό: «Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας. Η Λήμνος δεν αντέχει άλλο»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου κ.κ Νίκο Σηφουνάκη, Παύλο Βογιατζή, Γιάννη Ζερδελή, την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής με θέμα: «Συμμετοχή στον αγώνα για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Λήμνου».

Η επιστολή αναφέρει:

“Η συνεχιζόμενη για χρόνια – άθλια από κάθε άποψη – κατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λήμνου, έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, χωρίς κανείς αρμόδιος να δείχνει έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον για τις δραματικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού μας.

Οι κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες, οι επιστολές, οι παραστάσεις των τοπικών φορέων και του Δήμου της Λήμνου, αγνοούνται επιδεικτικά από τον Υπουργό, τους Γενικούς Γραμματείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες που δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να απαντήσουν, πόσο μάλλον να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, έστω στο πλαίσιο τήρησης της τυπικής νομιμότητας εφαρμογής των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας των επιδοτούμενων γραμμών του Β. Αιγαίου που μονοπωλιακά «εξυπηρετούνται» από την Ν.Ε.Λ.

Την προσεχή Τετάρτη 05.02.14 συνεδριάζει στον Πειραιά το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λήμνος αλλά και τα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου.

Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει ισχυρή και ουσιαστική παρέμβαση από όλους όσους ενδιαφέρονται για την επίλυση του ζωτικού και πλέον κρίσιμου προβλήματος της Λήμνου, προκειμένου να επιδιωχθεί η άμεση λήψη μέτρων για την αλλαγή της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τα προβλήματα καθώς είστε αποδέκτες των διαμαρτυριών και των προτάσεων των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών, των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

·         Ματαιώσεις και αυθαίρετες αλλαγές δρομολογίων είναι πλέον καθεστώς χωρίς ουσιαστικές κυρώσεις, ούτε καν για τα προσχήματα από τις αρμόδιες αρχές

·         Καθυστερήσεις όσων δρομολογίων εκτελούνται που υπερβαίνουν το 35% των συνολικών δρομολογίων χωρίς σαφείς, ή με αστείες δικαιολογίες του τύπου «συνάντησε αυξημένη κίνηση αλιευτικών σκαφών» !!! ή «ο καπετάνιος εκτίμησε ότι θα υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες» χωρίς να έχει εκδοθεί απαγορευτικό και άλλα τραγελαφικά.

·         Παγίωση της διέλευσης από Ψαρρά των 2 εκ των τριών δρομολογίων της επιδοτούμενης γραμμής Λαυρίου – Λήμνου με συνέπεια την επιμήκυνση του χρόνου θαλάσσιου ταξιδιού κατά 3, 5 ώρες.

·         Συστηματική ακύρωση των δρομολογίων από και προς Θεσσαλονίκη που αποκόπτει για μεγάλα χρονικά διαστήματα (πέραν των 3 ή και 4 εβδομάδων) το Β. Αιγαίο από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

·         Οι συνεχείς βλάβες και οι μετά από καταγγελίες ακινητοποιήσεις των πλοίων που επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των επιβατών.

·         Υποβαθμισμένες και κυριολεκτικά τριτοκοσμικές συνθήκες ενδιαίτησης και υπηρεσιών στη διάρκεια των πολύωρων ταξιδιών που εκτός από την ταλαιπωρία επιτείνουν επίσης το αίσθημα ανασφάλειας των επιβατών που προκαλείται από την παλαιότητα και την γενική εικόνα των πλοίων.

·         Μεροληπτική σε βάρος των επαγγελματιών της Λήμνου τιμολογιακή πολιτική για τις μεταφορικές εταιρείες και διαφοροποιημένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες σε σχέση με αντίστοιχες στα άλλα νησιά.

·         Συστηματική παράβαση της υποχρέωσης έγκαιρης ανακοίνωσης δρομολογίων που καθιστά αδύνατο κάθε προγραμματισμό και επιφέρει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις ιδίως του τουριστικού τομέα.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε, για μια ακόμα φορά, την διαφαινόμενη πρόθεση να δοθεί νέα παράταση της υποχρέωσης αντικατάστασης του «Ταξιάρχης» σε συνέχεια ανάλογων αποφάσεων που ελήφθησαν από το ΣΑΣ για το «Θεόφιλος» αλλά και από  την Βουλή των Ελλήνων για τη θεσμοθέτηση αυτών των παράλογων και αντισυμβατικών απαιτήσεων της εταιρείας.

Επιτέλους αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει.

Η Λήμνος αγωνίζεται, χρόνια τώρα, να πείσει για τα αυτονόητα.

Η συμβολή σας σε αυτό τον αγώνα είναι κρίσιμη και είναι στο χέρι σας να αποδειχθεί και καθοριστική.

Σας καλούμε να συνταχθείτε με τους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους της Λήμνου και να δώσουμε από κοινού τη μάχη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης αρχίζοντας από την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών”.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το