Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Όχι στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας»

the roots web banners 06

«Όχι στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας»
31.05.2023 | 13:49

«Όχι στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή με θέμα «Όχι στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας» απέστειλαν από κοινού ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς από 10θεσιο, γίνεται 6θέσιο εξαιτίας του κτηρίου στο οποίο φιλοξενείται.

Η επιστολή αναφέρει:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την έντονη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη, σταδιακή υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας από 10/θέσιο οργανικά σε 6/θέσιο, όπως αναφέρεται και σε σχετικό έγγραφο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Σύμφωνα με αυτό, αναγκάζονται μαθητές από την περιοχή του Πλατέος να εγγράφονται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, τη στιγμή μάλιστα που το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος είχε συγχωνευθεί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας από το 2011, (ΦΕΚ 440/18-3-2011), και οι οργανικές θέσεις των δασκάλων και οι μαθητές του Πλατέος μετακινήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας δεν έχει καμμιά σχέση με την οργανικότητά του και μπορεί να λυθεί αν υπάρχει πολιτική βούληση από το Υπουργείο Παιδείας και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Λήμνου.

Η υποβάθμιση του σχολείου αυτού γίνεται προκειμένου να εφαρμοστεί σταδιακά, με κάθε τρόπο και δικαιολογία η αντιπαιδαγωγική πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τμήματα 25-30 μαθητών παντού, σε όλα τα σχολεία, για μείωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης και της ασφάλειας των μαθητών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμμιά υποβάθμιση, καμμιά αλλαγή στα γεωγραφικά όρια για την εγγραφή μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.
  • Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και γονιών για επισκευές στο σχολείο όπου χρειάζονται.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το