Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Νέα υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου»
«Νέα υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου»
30.05.2023 | 14:45

«Νέα υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ με αφορμή την αντικατάσταση του πλοίου Myconos από το Prevelis αλλά και την μη δρομολόγηση του Αιολίς στη γραμμή Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η αντικατάσταση ενός πλοίου 18 ετών όπως είναι το MYKONOS με ένα πλοίο 43 ετών όπως είναι το PREVELIS στις γραμμές σύνδεσης της Λήμνου με τη Βόρεια Ελλάδα και τα άλλα νησιά, αποτελεί νέα υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού μας ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα συνεχίζεται η διακοπή της σύνδεσης της Λήμνου με τον Άγιο Ευστράτιο που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα για τους κατοίκους του νησιού, αφού καθημερινά μετακινούνται στη Λήμνο για την πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις, για την προμήθεια φαρμάκων, ή και άλλες αναγκαίες υπηρεσίες. Το ίδιο και για τους ψαράδες και κτηνοτρόφους του νησιού που δεν μπορούν να μεταφέρουν καθημερινά στη Λήμνο ευπαθή προϊόντα, όπως είναι τα ψάρια και το γάλα.

Η υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας δεν είναι τυχαία και οφείλεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας των εφοπλιστών, σε βάρος της εξυπηρέτησης των νησιωτών.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεκδικήσεις των σωματείων και φορέων των νησιών και των ναυτεργατών και απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τη Βόρεια και κεντρική Ελλάδα και μεταξύ τους, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, με πλήρη σύνθεση σε προσωπικό με εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε το λαό της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου να βγάλει τα συμπεράσματά του και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, στέλνοντας ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή για να εκπροσωπεί τα δικά του συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών όπως κάνουν οι βουλευτές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel