Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο το «Μαζί για το Παιδί» | Δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς

banner roots

Στη Λήμνο το «Μαζί για το Παιδί»  | Δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς
18.05.2023 | 14:16

Στη Λήμνο το «Μαζί για το Παιδί» | Δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί» για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους διοργανώνει δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς με θέματα:

1) «Επικοινωνία στην οικογένεια»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση, η κατανόηση και η επίλυση των δυσκολιών που προκύπτουν στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Θα συζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι παρέμβασης και οριοθέτησης που διευκολύνουν την επικοινωνία και προστατεύουν τη σχέση γονιών-παιδιών από τις συνεχείς προστριβές και συγκρούσεις.

Δευτέρα 29.5.23 και ώρα 11.00-13.00

2) «Διαχείριση άγχους και εξετάσεις»

Το άγχος είναι μια σωματο-ψυχική συνθήκη που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι και μπορεί να συμβάλλει στην οργάνωση για την επίτευξη στόχων και υποχρεώσεων ή στην ψυχική φθορά και την απομείωση των δυνάμεών μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής. Το σεμινάριο επικεντρώνεται στην εφηβική ηλικία και την πρόκληση των εξετάσεων, και τα δυο βιώματα που εντείνουν το άγχος και την ανασφάλεια των εφήβων. Θα δοθεί έμφαση στην σημασία της στάσης των γονέων, την διαχείριση των προσδοκιών τους και την κατανόηση των παιδιών τους, προκειμένου να τα υποστηρίξουν στις επιδιώξεις και τους στόχους τους.

Δευτέρα 29.5.23 και ώρα 19.00-21.00

3) Αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση είναι μια σημαντικότατη παράμετρος για την ψυχική υγεία του παιδιού καθώς καθορίζει την αίσθησή του ότι αξίζει, ότι μπορεί να τα καταφέρει στους στόχους του και να αντλεί ευχαρίστηση από αυτούς. Οι προσδοκίες των γονιών και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες των παιδιών τους είναι καθοριστικοί παράγοντες για την προαγωγή της αυτοεκτίμησης του παιδιού τους, την διαχείριση των ματαιώσεων και την εδραίωση μια θετικής στάσης προς τη ζωή και τους στόχους.

Τρίτη 30.5.23 και ώρα 10.00-12.00

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα Γκαλιούρη, Μυρίνα

Στην είσοδο θα πραγματοποιείται συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών ατομικής και οικιακής φροντίδας, καθώς και φαρμάκων -κυρίως αναλγητικών, όπως depon, ponstan, algofren κτλ.- για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου.

Δηλώστε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/rZxQnpQLD4EfaQRR7

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου, τηλέφωνο 2254029110. Υπεύθυνη: Αδαμάκη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική χορηγία της Eurobank.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel