Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο το Κινητό Πλανητάριο ύστερα από πρόσκληση του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας

the roots web banners 06

Στη Λήμνο το Κινητό Πλανητάριο ύστερα από πρόσκληση του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας
31.03.2023 | 13:09

Στη Λήμνο το Κινητό Πλανητάριο ύστερα από πρόσκληση του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τη δυνατότητα να ταξιδέψουν εικονικά στο διάστημα, είχαν οι μαθητές της Λήμνου που επισκέφθηκαν το κινητό πλανητάριο που στήθηκε στο μικρό κλειστό γυμναστήριο της Μύρινας, ύστερα από πρόσκληση του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας.

planitario eidiko

Η ανακοίνωση του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας αναφέρει:

Σήμερα Παρασκευή ολοκληρώνεται η επίσκεψη του κινητού πλανηταρίου στο νησί μας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας και αφορούσε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κόκκινο Ιάκωβο και τους συνεργάτες του για τη διαφορετική εμπειρία που μας χαρίσανε με το mini planetarium!! Θερμές ευχαριστίες στον ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου και ιδιαίτερα τον κ. Μαρινάκη Νικόλαο και την κ. Μπολιμου Κρυσταλλία για την ευγενική παραχώρηση των χώρων του γηπέδου.

Ευχαριστούμε τον κ.Κωστομοίρη Ιωάννη για την πολύτιμη βοήθεια στη δόμηση του προγράμματος! Ευχαριστούμε θερμά το Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου που δέχτηκε με διάθεση να φιλοξενήσει στο χώρο του τη δράση μας αλλά και όλα τα σχολεία που συνεργαστήκαμε για να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια κάτι τόσο ξεχωριστό!

Ανυπομονούμε για ακόμη περισσότερες μαγικές στιγμές στο μέλλον!
Το Διδακτικό Προσωπικό

planitario eidko 2

Το Κινητό Πλανητάριο είναι ένας ειδικός θόλος, για την ακρίβεια µία φορητή φουσκωτή «αίθουσα» µε θολωτή οροφή, διαμέτρου 6 μέτρων και χωρητικότητα 40 παιδιών, πάνω στην οποία προβάλλονται ταινίες εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Ένας νέος, διασκεδαστικός τρόπος αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας έρχεται στα σχολεία, εμπλουτίζοντας και ενθαρρύνοντας µε διαδραστικό τρόπο τη γνώση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το σύστημα προβολής 360 °, πληροί τις πιο προηγμένες προδιαγραφές σε Full HD και ήχο Dolby Surround.

Η διαφορετικότητα του ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα

  • Η έλξη που ασκεί στα παιδιά αυτή η νέα, βιωματική - διαδραστική εμπειρία που συνδυάζει την ψυχαγωγία και τη γνώση δεν περιγράφεται εύκολα. Η απομνημόνευση και η απορρόφηση των πληροφοριών γίνεται τόσο φυσικά και ασυναίσθητα, σαν παιχνίδι.
  • Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο δίνει έμφαση στις εντυπωσιακές επιστημονικές πληροφορίες που άλλαξαν το ρου της ανθρώπινης σκέψης, µε αποτέλεσμα την εύκολη λήψη της πληροφορίας και την πλήρη κατανόηση του θεάματος, που παύει να είναι εκπαιδευτικό αντικείμενο, αλλά ενθαρρύνει την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον των μαθητών.

Πλεονεκτήματα

Το Κινητό Πλανητάριο έρχεται στο σχολείο, µόνο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου. Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε μια αίθουσα στο σχολείο (τάξη, γυμναστήριο, αμφιθέατρο, κ.λπ.)

Οι προβολές έχουν διάρκεια μιας διδακτικής ώρας ανά τάξη γεγονός που δεν αποσυντονίζει το ημερήσιο διδακτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών

Εξαλείφεται η όποια επικινδυνότητα θα μπορούσε να προκύψει από μια 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel