Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κοντιάς: 340.000€ για την αισθητική αναβάθμιση στον παραδοσιακό οικισμό

the roots web banners 06

Κοντιάς: 340.000€ για την αισθητική αναβάθμιση στον παραδοσιακό οικισμό
30.03.2023 | 14:11

Κοντιάς: 340.000€ για την αισθητική αναβάθμιση στον παραδοσιακό οικισμό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

 

Υπογραφή σύμβασης για το έργο αισθητικής αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ στον παραδοσιακό οικισμό του Κοντιά

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υπέγραψε την Τρίτη 28 Μαρτίου, σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου «Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ στον παραδοσιακό οικισμό Κοντιά Λήμνου», ύψους 340.000 ευρώ.

Το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020», τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, περιλαμβάνει την αισθητική αναβάθμιση οδού με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ, από το Μνημείο Πεσόντων μέχρι το Δημοτικό Σχολείο, καθώς και την ανάδειξη του πηγαδιού σε διαμορφωμένο δημοτικό χώρο. Οι εργασίες θα γίνουν με σεβασμό στη φυσιογνωμία του παραδοσιακού οικισμού (χρήση κυβόλιθων, φωτισμός ίδιας μορφής κλπ.). Με το εν λόγω έργο καθίσταται επίσης εφικτή η ασφαλής και απρόσκοπτη διέλευση από ΑμεΑ..

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν και συνεχίζονται σε οικισμούς του Δήμου μας και σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η οικιστική και αισθητική αναβάθμιση, προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου ύψους 340.000 ευρώ στον οικισμό του Κοντιά. Το έργο αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση ενός από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού μας, καθώς και στη βελτίωση της προσβασιμότητάς του από τα ΑμεΑ».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel