Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διαδικτυακή συνάντηση στο ΓΕΛ Μούδρου, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

the roots web banners 06

Διαδικτυακή συνάντηση στο ΓΕΛ Μούδρου, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
22.03.2023 | 21:45

Διαδικτυακή συνάντηση στο ΓΕΛ Μούδρου, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου, μεταξύ των μαθητών της Β & Γ τάξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου και του κ. Πανέλη ο οποίος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού «Σε αναμονή».

Ήταν η τρίτη κατά σειρά συνάντηση και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού [Σ.Ε.Π], υπεύθυνοι του οποίου είναι οι καθηγητές, κα. Στέλλα Μπιλιάλη, κα. Λασκαρίνα Τσουλκάνη, και ο κ. Αλέξανδρος Λεβαντής.

Μάλιστα ο κ. Πανέλης έγραψε γι αυτή τη συνάντηση: 

Στις 15/03/2023 είχα την χαρά & την τιμή να μιλήσω διαδικτυακά στους μαθητές της Β & Γ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Μούδρου Λήμνου, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, υπό την επίβλεψη των αρμόδιων καθηγητών. Παρουσίασα τις δυνατότητες που έχουν οι μαθητές να ενταχθούν στις καλλιτεχνικές σχολές της επιλογής τους με τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων (σχολές θεατρικών σπουδών, σχολές κινηματογράφου κ.ά), καθώς επίσης τη δυνατότητα να ενταχθούν στις κρατικές σχολές του Εθνικού θεάτρου & του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος ή σε κάποια Ανώτερη ιδιωτική δραματική σχολή θεάτρου & σκηνοθεσίας. Μίλησα, επίσης, στα παιδιά για τις αξίες του εθελοντισμού & της αλληλεγγύης, καθώς επίσης για το πώς μπορούμε με διάφορους τρόπους να ενισχύσουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δέχθηκα εξαιρετικές ερωτήσεις για το επάγγελμα του ηθοποιού, τις προκλήσεις που θα συναντήσει μετά την αποφοίτησή του από κάποια καλλιτεχνική σχολή, καθώς επίσης για το ρόλο του ηθοποιού να «ποιεί – (δημιουργεί) ήθος – (χαρακτήρες)» & με ποιους τρόπους στη σημερινή εποχή το πράττει.

Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές για την παρουσία τους & την ενεργή συμμετοχή τους, καθώς επίσης τους καθηγητές τους για την τιμητική τους πρόταση. Θα είμαι στη διάθεση των παιδιών για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία – διευκρίνιση – καθοδήγηση χρειαστούν, όπως επίσης στη διάθεση των καθηγητών για κάποια μελλοντική αντίστοιχη πρωτοβουλία.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Πανέλης

Ηθοποιός – Σκηνοθέτης & Ιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού «Σε Αναμονή»

B6473364 1EC0 4372 94CE 7612D9C59D37

897C874E 5B21 483A B3E0 51301F81E76E

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το