Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ανθοφόρησε» ο κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην παρουσίαση του βιβλίου της Λημνιάς συγγραφέως Βαρβάρας Βλαχοπούλου.

the roots web banners 06

«Ανθοφόρησε» ο κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην παρουσίαση του βιβλίου της Λημνιάς συγγραφέως Βαρβάρας Βλαχοπούλου.
15.03.2023 | 20:52

«Ανθοφόρησε» ο κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην παρουσίαση του βιβλίου της Λημνιάς συγγραφέως Βαρβάρας Βλαχοπούλου.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το περασμένο Σάββατο, στη φιλόξενη αίθουσα του κήπου του Αρχαιολογικού Μουσείου, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάστηκε το τελευταίο βιβλίο της Λημνιάς συγγραφέως και ποιήτριας Βαρβάρας Βαγιάκου Βλαχοπούλου, «Ανθοφορία στιγμών».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, με ισχυρή παρουσία κυριών του ΛτΕλληνίδων ενώ παραβρέθηκαν και Λημνιοί  και Αθηναίοι φίλοι της συγγραφέως. 

Το βιβλίο προλόγισε ο Κύριος Κ.Κορίδης, διευθυντής των εκδόσεων Ιωλκός.

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, ήταν όταν η κ. Βλαχοπούλου όρθια, αντί ενός λεπτού σιγής για την τραγωδία στα Τέμπη, διάβασε ένα της ποίημα με τίτλο «Ω Πανύμνητε μήτερ …» 

Για τη νέα ποιητική συλλογή της κ. Βλαχοπούλου μίλησαν η Κατερίνα Δασκαλάκη, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ειδική γραμματέας του Λυκείου των Ελληνίδων, η Εφη Κάμφωνα κριτικός λογοτεχνίας και η Άννα Κυριακάκη Συνοδινού,  φιλόλογος, μέλη και οι δυο του ΛτΕ, ενώ η κυρία Λίλυ Κολεογιώργου απόφοιτος δραματικής σχολής διάνθισε την παρουσίαση διαβάζοντας ποιήματα του βιβλίου.

Τρυφερή στιγμή, όταν τα εγγονάκια της πρωταγωνίστριας της βραδιάς, πρόσφεραν λουλούδια στις κυρίες του πάνελ και τη γιαγιά Βαρβάρα.

Και βέβαια, η όμορφη βραδιά έκλεισε με τις υπογραφές των βιβλίων από την ίδια την κ. Βλαχοπούλου, χαμόγελα και αγκαλιές στον φωτισμένο κήπο του αρχαιολογικού Μουσείου. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το