Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αργοναύτες: Ο θρύλος Βασίλης Χατζηπαναγής σε ένα τετραήμερο εκδηλώσεων στη Λήμνο

the roots web banners 06

Αργοναύτες: Ο θρύλος Βασίλης Χατζηπαναγής σε ένα τετραήμερο εκδηλώσεων στη Λήμνο
14.03.2023 | 18:31

Αργοναύτες: Ο θρύλος Βασίλης Χατζηπαναγής σε ένα τετραήμερο εκδηλώσεων στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Είχε γραφτεί στο παρελθόν πως, όταν ένας αμυντικός έτρεχε να τον μαρκάρει, ήταν σαν να πήγαινε σε σχολή χορού.

Ο «Νουρέγιεφ» του ποδοσφαίρου, δίδασκε αφιλοκερδώς με τρίπλες τους αμυντικούς, όλους τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Οι «παραστάσεις» που έδινε τις Κυριακές στα γήπεδα ήταν μοναδικές.

Ο μύθος λέει, ότι πολλές φορές οι αντίπαλοι τον παρακαλούσαν να μην τους ρεζιλέψει με κάποιο «τσαλιμάκι» του, καθώς είχε τη δυνατότητα, όπως έλεγαν, «να ντριπλάρει ακόμη και μέσα σε περίπτερο». Κάποιοι μάλιστα, ορκίζονταν ότι δεν πρόκειται για μύθο. Οι δημοσιογράφοι έγραφαν ότι μπορούσε να ντριπλάρει αμυντικό και μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο.

Αυτός ήταν ο Βασίλης Χατζηπαναγής. Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών! 

Ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, λοιπόν, αρχές Μαΐου και για ένα τετραήμερο θα βρίσκεται στη Λήμνο, αφού έκλεισε μαζί του συμφωνία ο Αθλητικός Σύλλογος Αργοναύτες. 

Η ανακοίνωση των Αργοναυτών αναφέρει: 

«Ο Αθλητικός Σύλλογος Αργοναύτες ανακοινώσει σ όλους τους ποδοσφαιρόφιλους της Λήμνου ότι έκλεισε με τον Τιτανοτεράστιο θρύλο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου Βασίλη Χατζηπαναγή για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων στη Λήμνο με απώτερο  σκοπό να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τον παιχταρά - άνθρωπο Βάσια όπως ήταν το παρατσούκλι του. Ο Βασίλης θα είναι κοντά μας από τις 04 Μαϊου εώς και τις 08 Μαϊου και κάποιες απ τις εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι: 2ήμερο camp ακαδημιών, ομιλίες, παρουσιάσεις, χοροεσπερίδα, φιλικό παιχνίδι κ.α. Θα είναι χαρά μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις όλες οι ακαδημίες του Νησιού, να γνωρίσουν από κοντά τον ΄΄Βάσια΄΄ και να μάθουν πολλά απ αυτόν. Φυσικά όποιο παιδί ή μεγάλος θέλει μπορεί να βγει φωτογραφία με το Βασίλη. Σε λίγε μέρες θα βγει νεότερη ανακοίνωση με το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Λίγα λόγια για τον Βασίλη αν και τον γνωρίζεται σχεδόν όλοι. 

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής (ρωσ. Василис Кирьякович Хадзипанагис, Βασίλις Κιριάκοβιτς Χατζιπαναγκίς, γενν. 26 Οκτωβρίου 1954, Τασκένδη) είναι Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός πρώην ποδοσφαιριστής. Θεωρείται από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και για πολλούς ο κορυφαίος. Το 2003 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ε.Π.Ο. για το εορτασμό των 50 χρόνων της ΟΥΕΦΑ, ενώ η IFFHS τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Οκτώβριο του 2021.Βρίσκεται τρίτος στη λίστα με τα περισσότερα τέρματα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Στη Μικτή Κόσμου.

 Το 1984 κλήθηκε και αγωνίστηκε στη Μικτή Κόσμου εναντίον της αμερικανικής ομάδας Νιου Γιορκ Κόσμος, σε φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε στις 22 Ιουλίου 1984 στο Νιού Τζέρσεϊ, στο Στάδιο των «Τζάιαντς», ενώπιον 40.000 θεατών, από τους οποίους 15.000 Ελληνοαμερικανοί ομογενείς. Συμπαίκτες του ήταν, μεταξύ άλλων, οι: Πίτερ Σίλτον, Ζαν-Μαρί Πφαφ, Ρούντι Κρολ, Ούγκο Σάντσες, Ελίας Φιγκερόα, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Κέβιν Κίγκαν, Μάριο Κέμπες και ο Θωμάς Μαύρος.Η Μικτή νίκησε 3-1 και ο Χατζηπαναγής μπήκε στο 65ο λεπτό στη θέση του Κίγκαν. Με τις ενέργειές του συνάρπασε την κερκίδα δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Μια από τις στιγμές που ξεσήκωσε τους φιλάθλους συνέβη στο 86ο λεπτό, όταν με χτύπημα κόρνερ ο Χατζηπαναγής βρήκε το Μαύρο, η γυριστή κεφαλιά του οποίου χτύπησε στο δοκάρι. Ο Θωμάς Μαύρος τον περιέγραψε αργότερα ως εξής: «Ήταν ένας παίκτης που με τη μπάλα στα πόδια ήταν άφτασος. Βιρτουόζος, δεξιοτέχνης, με φοβερές εμπνεύσεις που δεν υπάρχουν στο σημερινό ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης που έκανε πολύ κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο για να τον παρακολουθήσει, χωρίς να είναι Ηρακλής. Πήγαινε μόνο και μόνο για να τον δει να ντριμπλάρει και να τον δει να μιλάει της μπάλας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το