Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη 12η Zootechia η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

banner roots

Στη 12η Zootechia η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
07.02.2023 | 12:41

Στη 12η Zootechia η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Πληθώρα πληροφόρησης και γνώσεων για τα εννέα στελέχη των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτελεί η επίσκεψη για πρώτη φορά στην 12η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο Πανάγος Κουφέλος ο οποίος ήταν εκεί από την πρώτη ημέρα της εκθέσεως μέχρι και τη λήξη της δήλωσε:

« Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη ημέρα αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη στήριξης των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα, αγροτών, κτηνοτρόφων , πτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων. Η συνεισφορά στην κοινωνία και στην Περιφερειακή οικονομία αποτελεί διαπίστωση που επιβάλλει , απαιτεί και οδηγεί σε πράξεις. Ενισχύουμε με γνώση τα στελέχη των Υπηρεσιών μας για να μετακυλήσουμε το όφελος με απώτερο σκοπό την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών.

Στο σύγχρονο, δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η απόκτηση πληροφοριών καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προβληματισμών μεταξύ συναδέλφων έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Συγκεντρώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καινοτομίας του Πρωτογενούς Τομέα η έκθεση επιβεβαίωσε την πεποίθηση μας ότι η αειφορική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας ,η μείωση του κόστους παραγωγής και των τελικά παραγόμενων προϊόντων απαιτεί τον εκσυγχρονισμό μονάδων παραγωγής.

Συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς μας για να φέρουμε σημαντικές ανακατατάξεις και αλλαγές στον Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας, στην μεγιστοποίηση της εξωστρέφειας, στις εμπορικές ροές ,στην κατανάλωση, στην συνείδηση του καταναλωτή και εν τέλει στην ανάδειξη και καταξίωση των υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων μας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel