Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαντώ Γαρ. Παπούλκα: «Γυμνάσιο Μύρινας, 9 χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τον ένοχο για την κατάντια του»

banner roots

Μαντώ Γαρ. Παπούλκα: «Γυμνάσιο Μύρινας, 9 χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τον ένοχο για την κατάντια του»
04.12.2022 | 22:55

Μαντώ Γαρ. Παπούλκα: «Γυμνάσιο Μύρινας, 9 χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τον ένοχο για την κατάντια του»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας Μαντώ Γαροφαλλίδου Παπούλκα, για το ζήτημα της αδυναμίας αποκατάστασης του Γυμνασίου Μύρινας χρόνια μετά τον σεισμό του Μαΐου 2014.

Η ανακοίνωση της κας Παπούλκα:

«2014…………λίγο πριν καλωσορίσουμε το 2023…..ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ 9 χρόνια μετά ….Ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τον ‘’ένοχο΄΄ για την κατάντια του…….

 Για την ανεκτίμητη αρχιτεκτονική,ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία του Γυμνασίου της Μύρινας έχω αναφερθεί σε προηγούμενη ανοιχτή επιστολή μου  η οποία προφανώς διαβάστηκε από  το Δήμαρχο, αλλά δεν απαντήθηκε ποτέ. Στο κάτω κάτω ποια είμαι εγώ  για να μου απαντήσει, μια απλή σύμβουλος στην Κοινότητα Μύρινας στον τελευταίο τροχό της αμάξης δηλαδή λόγω του νόμου, αλλά και λόγω της έλλειψης αξιοποίησης του δυναμικού της από την δημοτική αρχή  χρόνια τώρα! Ο δήμαρχος μας άλλωστε  είναι επιφορτισμένος με την …….. ‘’πρόοδο των έργων’’ που εμείς ακόμη δεν είδαμε, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία……..

  Σαν απλή κοινοτική σύμβουλος λοιπόν, αλλά με την βαρύγδουπη ιδιότητα του δημότη αυτής της πόλης της οποίας είμαι γέννημα θρέμμα και πονάω το κάθε της λιθαράκι, παρακολουθώ τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια προσπαθώντας όσο γίνεται (γιατί πολλές φορές οι κραυγές δεν το επιτρέπουν…)να αφουγκραστώ το’’ τι μέλλει γενέσθαι’’ σε τούτον εδώ τον τόπο.

  Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο επανήλθε το πονεμένο θέμα του Γυμνασίου της Μύρινας το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στο έλεος της φθοράς του χρόνου και κατά γενική ομολογία στο έλεος λάθος χειρισμών για την αποκατάσταση του από τη δημοτική αρχή. Οι κραυγές και ο καταλογισμός ευθυνών από δω κι από κει δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα……

  Μαθαίνω λοιπόν μέσα από τη στομφώδη ενημέρωση του Δημάρχου μας ότι το ελληνικό δημόσιο έκανε πάλι το «θαύμα» του και η μελέτη αποκατάστασης του Γυμνασίου Μύρινας απορρίφθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου πολιτισμού ,ακούω επίσης  το όνομα κάποιας κυρίας στελέχους του Υπουργείου προφανώς,  η οποία όπως κατάλαβα παρακωλύει την πρόοδο του έργου και  το θέμα του Γυμνασίου της Μύρινας μπήκε στο αρχείο!!!!!!! Άσχημα μαντάτα σκέφτομαι……….

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ:

  - Ποιος άραγε έχει την ευθύνη για τον αν ο φάκελος μιας μελέτης δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της; Οι αρμόδιες υπηρεσίες; Οι δημοτικοί άρχοντες; Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος; Ο ίδιος ο δήμαρχος;

-Τι σημαίνει ότι μπήκε στο αρχείο το θέμα του Γυμνασίου της Μύρινας ;Στα δικά μου αυτιά ακούγεται ως πυροβολισμός σε εκτελεστικό απόσπασμα!!!!!!! Αν υποθέσουμε ότι έχει μπει στην άκρη για το Υπουργείο πολιτισμού, για το Δήμο μας τι μέλλει γενέσθαι; Μπαίνει και γι αυτόν στο αρχείο ή ξεκινά κάτι άλλο και ΠΟΤΕ;

-Με ποιο τρόπο άραγε θα μας αποδείξει η δημοτική μας αρχή  (εφόσον υποθέσουμε ότι ξεκινάμε φτου κι απ την αρχή ), ότι η οποιαδήποτε μελέτη θα γίνει σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου πολιτισμού με  την εκ του νόμου  απαιτούμενη επιστημονική και τεχνική επάρκεια ;

-Θα πρέπει άραγε να αποδεχτούμε την εκδοχή του δημάρχου ότι μετά από 9 χρόνια αυτός που φταίει για το κατάντημα του Γυμνασίου είναι κάποια κυρία τάδε από το Υπουργείο Πολιτισμού η οποία άραγε δε συμπαθεί το νησί μας και τους κατοίκους του; Έχει προσωπικά με κάποιον από τους δημοτικούς μας άρχοντες και μ αυτό τον τρόπο επιδιώκει να τον εκδικηθεί; Η μήπως επιθυμεί να κάνει σωστά τη δουλειά της και όλες οι άλλες δικαιολογίες είναι απλά για γέλια και για κλάματα μαζί!!!!!

-  Θα επισκευαστεί άραγε το Γυμνάσιο μας κι αν ναι ΠΟΤΕ; Κάτι ακούσαμε για νέο σχολικό συγκρότημα!!Ποιός δεν θα ήθελε σύγχρονα σχολικά κτήρια για τα παιδιά μας!!!!Αλλά πότε; Σε δέκα χρόνια; Εδώ το λαβωμένο είναι 9 χρόνια κλειστό θα χτιστεί ολοκαίνουργιο;

 ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ:

 Το να επιρρίπτει κάποιος τις ευθύνες αλλού είναι πάρα πολύ εύκολο……Το να δημιουργείς εντυπώσεις με κραυγές και στομφώδες ύφος το ίδιο. Το να μιλάς σε μια γλώσσα την οποία ο απλός κόσμος δεν κατανοεί  καλύπτει τυχόν αστοχία ή στη χειρότερη περίπτωση απραξία! Το να επιθυμείς να βρίσκεσαι σε θέσεις εξουσίας με μόνο στόχο αυτό είναι καταδικαστικό για τον τόπο!!!!

ΑΠΟΡΩ:

 Ο οποιοσδήποτε δημοτικός άρχοντας δεν επιθυμεί άραγε ν αφήσει την προσωπική του σφραγίδα  μέσα από την εκτέλεση  έργων  που βοηθούν στην ανάπτυξη ενός τόπου προς πάσα κατεύθυνση? Κι όταν μάλιστα τυχαίνει οι προκάτοχοι του μέσα στα πλαίσια μικρότερων  χρονικά δημοτικών θητειών να έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα πράξεων και όχι μόνο μεγάλων  λόγων;

 ΘΛΙΒΟΜΑΙ……

 Το 2014 ένα κομμάτι της ιστορίας  της πόλης και του νησιού μας το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΗΜΝΟΥ λαβώθηκε από το σεισμό. Οι πόρτες του έκλεισαν για την ασφάλεια των παιδιών μας. Μέσα στις κλειστές του αίθουσες με τα τεράστια παράθυρα, τους ευρύχωρους διαδρόμους του και την πλατιά ξύλινη αρχοντική σκάλα εγκλωβίστηκαν οι αναμνήσεις πολλών γενιών αλλά και η προσμονή  και η ελπίδα μας πως το ιστορικό κτήριο θα ανοίξει ξανά ασφαλές πλέον τη μεγάλη επιβλητική του πόρτα στα νιάτα του τόπου μας ως ‘’ναός’’ παιδείας και πολιτισμού.

  9 χρόνια κλειστό είναι πάρα πολλά για ένα κτήριο που κουβαλά τέτοια αξία!!!!!

  Θεωρώ ότι μ αυτά τα λίγα λόγια εκπληρώνω ένα μικρό κομμάτι από το χρέος μου στο σχολειό που φοίτησα για τρία χρόνια και την πόλη μου που αποτελεί στολίδι της. Δημοσιοποιώ τις απλές σκέψεις και τους προβληματισμούς μου αδιαφορώντας για τα πικρόχολα σχόλια των οπαδών κάθε μικροεξουσίας που συνήθως ακολουθούν τέτοιες αναρτήσεις όπως επίσης  για το οποιοδήποτε «κόστος» συνοδεύει δημόσιες τοποθετήσεις  πολιτών που ασχολούνται και επιθυμούν και στο μέλλον ν ασχοληθούν με τα κοινά.

   Κλείνοντας ελπίζω πως αργά ή γρήγορα  θα βρεθεί ο «ένοχος» της κατάντιας του Γυμνασίου Λήμνου κι όπως κάθε «ένοχος» θα καταδικαστεί  από την δικαιοσύνη της κρίσης  του Λημνιακού λαού όταν θα έρθει η ώρα………».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το