Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΕΣΟ-ΠΕΟΟ Δεύτερη επίσκεψη στον ακριτικό Αη Στράτη για την παράδοση των γυαλιών

banner roots

ΚΕΣΟ-ΠΕΟΟ Δεύτερη επίσκεψη στον ακριτικό Αη Στράτη για την παράδοση των γυαλιών
01.11.2022 | 12:18

ΚΕΣΟ-ΠΕΟΟ Δεύτερη επίσκεψη στον ακριτικό Αη Στράτη για την παράδοση των γυαλιών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με αισθήματα ικανοποίησης, αλλά και απορίας για την σταθερότατα της δράσης μας, αλλά και το σύντομο χρονικό διάστημα της επανόδου μας στο ακριτικό νησί του Αη Στράτη, μας υποδέχθηκαν η Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος του νησιού κυρίες Μαρία Κακαλή και Στέλλα Σπανού και κυρίως ο κόσμος του νησιού, ένα 20ημερο μετά την πρώτη μας φιλανθρωπική επίσκεψη.

Αφιχθήκαμε την 5η πρωινή. Η αντιπροσωπία μας ολιγομελής. Αποτελείτο μόνο τέσσερα άτομα. Την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ) αποτελούσαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Στέλιος Μυλώβας και το μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Κλάδος, ενώ το ΚΕΣΟ εκπροσώπησαν η Γενική Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη και ο συντονιστής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

keso glaases3 500x375

Και η δεύτερη αυτή επίσκεψη μας, στο ακριτικό Αη Στράτη, είχε τις ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, του οραματιστή αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου,  καθώς και του επιχώριου Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. κ. Ιερόθεου.

Η ημέρα,  ξεκίνησε με  την παρουσία μας στη Σχολική εορτή, που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο  με αφορμή την 28η Οκτωβρίου 1940, τον συμβολισμό και το μήνυμα, που αποπνέει η ημέρα.

keso glaases4 500x375

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου καθηγήτριας κας Χρύσας Οικονόμου και με καταλυτική την συμμετοχή των παιδιών, τα οποία ανέγνωσαν και παρουσίασαν επίκαιρα θεατρικά  δρώμενα και αφηγήσεις επενδυμένες  με εικόνες και μουσική με την βοήθεια φυσικά και της τεχνολογίας. Ενώ στο τέλος όλοι μαζί τραγουδήσαμε τον Εθνικό Ύμνο με μια φωνή. Στο σημείο αυτό η  Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη μετέφερε τις ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου του αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου  σε διδάσκοντες και διδασκόμενους για πρόοδο και υγεία  καθώς και για εθνική έπαρση λόγο της ημέρας, έδωσε συγχαρητήρια στην γυμνασιάρχη κα Άννα Παπανικολάου για την όλη παρουσία της εκδήλωσης και μαζί με τους υπόλοιπους της αντιπροσωπεία ΚΕΣΟ και ΠΕΟΟ μοίρασαν σοκολατοειδή στα παιδιά προερχόμενα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ

Στις 11 π.μ η αντιδήμαρχος  κα Στέλλα Σπανού άνοιξε την αίθουσα του ΔΣ, όπου ταξινομήθηκαν τα 61 ζευγάρια γυαλιά κατά αλφαβητική σειρά και απ΄ εκεί πέρασαν περισσότερα από 55 άτομα για να τους επιδοθούν.

keso glaases6 500x375

Τα γυαλιά που παρέλαβαν οι ωφελούμενοι ακρίτες ήταν συνολικού κόστους 3500 ευρώ, προσφορά του μέλους του ΔΣ της ΠΕΟΟ Γιώργου Κλάδου, αλλά και της ΠΕΟΟ.  Κάποιοι πήραν και διπλά ζευγάρια μακριά – κοντά.

Για την κατασκευή των γυαλιών και την όλη προσπάθεια  εκτός του κ. Γιώργου Κλάδου και της ΠΕΟΟ, συνέβαλαν: η Εταιρεία «Σπ. Αρβανιτάκης» που διέθεσε μηχανήματα μέτρησης οπτικής οξύτητας, η Εταιρεία Παπαβασιλείου για την χορήγηση σκελετών οράσεως, καθώς και η Εταιρεία Τριανταφύλλου για την χορήγηση σκελετών οράσεων και οφθαλμικών φακών, ενώ την προσαρμογή της εφαρμογής   των γυαλιών στο πρόσωπο των ωφελούμενων  Ακριτών του Αη Στράτη έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΟΟ κ. Στέλιος Μυλώβας.

Λίγο την  εκπόνηση της τελετής παράδοσης των γυαλιών η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη από κοινού με τον Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη, παρουσία της Δημάρχου κα Μαρίας Κακαλή  παρέδωσαν  στο μέλος της Σχολικής Επιτροπής Ελένη Λυμπερίου το ποσό των 200 ευρώ,  που είχε κατατεθεί στο ΚΕΣΟ για την συγκεκριμένη αποστολή στη μνήμη  του Δημητρίου Α. Σ.

keso glaases7 500x375

Εισπράξαμε ευχές, ευχαριστίες επιφωνήματα από τους ωφελουμένους νησιώτες  όπως: «δεν πιστεύαμε πως θα γυρίσετε  πίσω με τα γυαλιά, Σας ευχαριστούμε που δεν μας ξεχνάτε», «Βλέπω το φως το Αληθινό» «Πότε θα μας ξαναέρθετε», κλπ

Παραλάβαμε και οι δυο φορείς από την κ. Δήμαρχο από ένα βιβλίο  με τίτλο ¨Αη Στράτης Φωτογραφικά Ίχνη (1940-1970), ευχαριστήσαμε για την συνολική  φιλοξενία και ετοιμαστήκαμε για την αποχώρηση μας  την 11η νυχτερινή της 27ης Οκτωβριου.

Προηγουμένως στον ελεύθερο χρόνο μας επισκεφτήκαμε το Μουσείο Δημοκρατίας και αποτίσαμε τιμές με δέος σε όλους εκείνους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που φυλακιστήκαν, βασανίστηκαν, πέθαναν από πείνα και εκτελέστηκαν, διότι   αναζητούσαν ένα καλλίτερο αύριο για   τις/τους ίδιους και τις οικογένειες του. Ιδανικά που και σήμερα είναι ζητούμενα και αποτελούν προσδοκίες όλων των αγωνιζομένων και σκεπτόμενων ανθρώπων, που αναζητούν ένα καλλίτερο τρόπο διαβίωσης.

keso glaases8 500x375

Το ωραίο αυτό ταξίδι φιλανθρωπίας του ΚΕΣΟ και της ΠΕΟΟ στο ακριτικό νησί του Αη Στράτη τελείωσε εδώ. Πριν πούμε σε όλους αντίο, οι δυο φορείς  ευχαριστούμε τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Seajets διότι μας προσέφερε δωρεάν την μετάβαση μας στο νησί. Επίσης μερίμνησε και για την επιστροφή των τεσσάρων μας από και προς το Λαύριο, καθώς και του αυτοκινήτου με  το αξιόπλοο πλοίο «Aqua Blue».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel