Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στο ιστιοφόρο “Μάνια” ο Μητροπολίτης Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου, κ. Ιερόθεος

banner roots

Στο ιστιοφόρο “Μάνια” ο Μητροπολίτης Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου, κ. Ιερόθεος
05.07.2022 | 18:48

Στο ιστιοφόρο “Μάνια” ο Μητροπολίτης Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου, κ. Ιερόθεος

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε με τη συνοδεία του, το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “Μάνια”, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος “ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ”, το οποίο φιλοξενεί την πλωτή έκθεση "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21" και ξεναγήθηκε από την αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου κ. Δήμητρα Κουκίου. 

Στο πλαίσιο εορταστικών  εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο νησί της Λήμνου πλωτή έκθεση ιστορικών κειμηλίων με τον τίτλο “Επανασύσταση 21”, με τη συνεργασία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και παράδοσης” και της Τράπεζας Πειραιώς.

Το απόγευμα της Δευτέρας,4 Ιουλίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε με τη συνοδεία του,το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “Μάνια”, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος “ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ”, το οποίο φιλοξενεί την έκθεση και  ξεναγήθηκε από την  αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου κ. Δήμητρα Κουκίου. Μεταξύ των εκθεμάτων ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας κειμήλια ήταν οι ναυτικές σημαίες της Υδρας, των Σπετσών και των Ψαρών, καθώς σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και η κυανόλευκη των δυνάμεων της ξηράς από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, που συνδέονται με τον Ναυτικό αγώνα του ’21.

Μετά την ξενάγηση ο Πρόεδρος της “TSAKOS GROUP OF COMPANIES” Καπετάνιος κ. Παναγιώτης Τσάκος δέχθηκε ένθερμα τον Σεβ. Λήμνου με τον οποίο για αρκετή ώρα ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με την παρουσία του Επάρχου Λήμνου κ. Άγγελου Βλατά – Λαμπρινού, της διακεκριμένης Πανεπιστημιακής Ιστορικού κ. Μαρίας Ευθυμίου, της αναπληρώτριας Δ/ντριας του Ιστορικού Μουσείου κ. Δήμητρας  Κουκίου και του Ναυάρχου ε.α. κ. Κωνσταντίνου  Κατάγα.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων υπογράμμισε την σημαντικότητα της επετειακής παρουσίασης των ιστορικών εκθεμάτων στο ακριτικό νησί, αποτυπώνοντας και γραπτώς στο Βιβλίο επισκεπτών τον θαυμασμό και τα συγχαρητήριά του, τόσο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και για το σύνολο της  κοινωνικής και εθνικής προσφοράς, που έχει αναπτύξει ο  Χίος  ευπατρίδης.

 Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε με προσφωνήσεις αμοιβαίων συναισθημάτων σεβασμού και εκτιμήσεως, αλλά και με την απονομή εκ μέρους του Προέδρου, αναμνηστικού μεταλλίου της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο.

sev mania1

Πηγή: arxon.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το