Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αδαμαντία Παπούλκα προς Δήμαρχο Λήμνου: " Πράξτε τα δέοντα για την ευταξία και την καθαριότητα των νεκροταφείων της Μύρινας"
afoi poriazi
Αδαμαντία Παπούλκα προς Δήμαρχο Λήμνου: " Πράξτε τα δέοντα για την ευταξία και την καθαριότητα των νεκροταφείων της Μύρινας"
19.01.2022 | 21:49

Αδαμαντία Παπούλκα προς Δήμαρχο Λήμνου: " Πράξτε τα δέοντα για την ευταξία και την καθαριότητα των νεκροταφείων της Μύρινας"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Σύμβουλος της Κοινότητας Μύρινας, Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη, με αίτημα την ευταξία και την καθαριότητα των κοιμητηρίων της Μύρινας. 

Συγκεκριμένα, η επιστολή της Συμβούλου αναφέρει: 

 Κύριε Δήμαρχε

Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η συντήρηση και ότι συνεπάγεται αυτής, των κοιμητηρίων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων και Κοινοτήτων.

Τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά το Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας για προσκύνημα στους τάφους των γονιών μου. Η καθαριότητα του κοιμητηρίου όσο γι αυτό ήταν υπεύθυνη η εκκλησία, ήταν υποδειγματική, όπως άλλωστε αρμόζει σ έναν τέτοιο προσκυνηματικό χώρο.

Ενημερώθηκα προσφάτως ότι η εκκλησία δεν έχει πλέον καμία ανάμειξη στην καθαριότητα του κοιμητηρίου και ο μόνος υπεύθυνος από δω και στο εξής είναι ο δήμος και οι εικόνες που αντίκρισα κατά την τελευταία μου επίσκεψη εκεί τις οποίες και σας γνωστοποιώ, με λύπησαν ιδιαιτέρως.

   Κύριε Δήμαρχε δεν γνωρίζω τι γίνεται στα άλλα κοιμητήρια της Μύρινας και ελπίζω πραγματικά η κατάσταση να είναι καλύτερη. Φαντάζομαι όμως πως θα συμφωνείτε απόλυτα μαζί μου πως η ευταξία και καθαριότητα ενός τέτοιου χώρου αποτελεί ένα κομμάτι του σεβασμού και της τιμής που αρμόζει στη μνήμη των ανθρώπων μας που έφυγαν από τη ζωή, αλλά και των συγγενών τους που βιώνουν τον πόνο της απώλειας και έχουν έντονη την ανάγκη ακόμη και της καθημερινής επίσκεψης για προσκύνημα.

   Γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν στο δήμο μας, καθώς και την έλλειψη προσωπικού, θεωρώ όμως ότι το ζήτημα το οποίο σας ανέφερα παραπάνω είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και σας παρακαλώ να πράξετε άμεσα τα δέοντα.

                                         Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

                                             Σύμβουλος Κοινότητας Μύρινας

nekrotafeio myrina 1

nekrotafeio myrina 2

nekrotafeio myrina 3

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018