Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αρναούτογλου: Χιόνια και στα νησιά του Αιγαίου

banner roots

Αρναούτογλου: Χιόνια και στα νησιά του Αιγαίου
18.01.2022 | 12:37

Αρναούτογλου: Χιόνια και στα νησιά του Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η ψυχρή εισβολή του καιρού ήδη κάνει την εμφάνισή της καθώς σήμερα Τρίτη (18.1.2022) οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας μέχρι και τους 14-15 βαθμούς Κελσίου και θα πέσουν ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να εφιστά την προσοχή μας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρεται στην κορύφωση της νέας ψυχρής εισβολής του καιρού που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (22-23 Ιανουαρίου) και θα βάλει όλη την Ελλάδα σε «φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως η ένταση του παγετού θα είναι τέτοια, που μπορεί να προκληθούν και ζημιές, για αυτό και αναφέρει τρόπους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν ενώ, μέχρι στιγμής, προβλέπονται αξιόλογες χιονοπτώσεις στα νησιά του Αιγαίου. Υπενθυμίζεται πως και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλιάνος, ανέφερε ότι θα γίνει ψυχρή εισβολή σε δύο κύματα.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!!

 

Φίλες και φίλοι!

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του….Αιγαίου!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά αλλά και τα ζωάκια ρίχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το