Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΑΔΕΔΥ Λήμνου: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη για τις αναρρωτικές τους άδειες»

the roots web banners 06

ΑΔΕΔΥ Λήμνου: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη για τις αναρρωτικές τους άδειες»
30.12.2021 | 10:55

ΑΔΕΔΥ Λήμνου: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη για τις αναρρωτικές τους άδειες»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τις αντιδράσεις των εργατικών σωματείων εγείρει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να καταργήσει την έδρα της Λήμνου για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή. Αυτό, όπως καταγγέλλουν, σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου θα πρέπει να μεταφέρονται στη Λέσβο προκειμένου να δικαιολογήσουν την αναρρωτική τους άδεια.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου με κοινή επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, τη 2η ΥΠΕ, τον Έπαρχο Λήμνου, τους Δημάρχους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου αλλά και τους βουλευτές του Νομού Λέσβου, ζητούν την άμεση άρση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

«Πάρτε πίσω την κατάργηση της έδρας της Λήμνου για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή

Ενίσχυση και όχι συνεχή υποβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

Μετά τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, μετά την αναστολή λειτουργίας για δεύτερη φορά της Κινητής Μονάδας Υγείας (ΚΟΜΥ), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου καταργεί την έδρα της Λήμνου που λειτουργούσε μέχρι τώρα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

Αυτό σημαίνει ότι οι πάνω από 600 εργαζόμενοι στο δημόσιο της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου,(σχολεία, νοσοκομείο, Δήμο, Επαρχείο, άλλες δημόσιες υπηρεσίες), θα είναι υποχρεωμένοι, όταν αρρωστούν, να παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη για να δικαιολογήσουν την αναρρωτική τους άδεια!!!

Με τόσα έξοδα και ταλαιπωρία που συνεπάγεται μια τέτοια μετακίνηση, στην ουσία μας λένε ότι απαγορεύεται να αρρωστήσουμε!!!

Σήμερα βρισκόμαστε εν μέσω του μεγαλύτερου κύματος της πανδημίας και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη», να υποκλίνεται στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και να αφήνει έρμαια στην τύχη τους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των νησιών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να πάρουν πίσω την απόφαση που στερεί την έδρα της Λήμνου από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με το απαραίτητο προσωπικό και την επαναλειτουργία της – δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.
  • Την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας και συγκεκριμένα :
  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
  • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Καλούμε τον Έπαρχο και τους Δημάρχους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου να στηρίξουν τα παραπάνω αιτήματα, παρεμβαίνοντας άμεσα σε κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ».

Δείτε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου εδώ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel