Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ελένη Γιώκου: Η δημοσιογράφος του CNN με καταγωγή από Λήμνο | Η μετάλλαξη όμικρον κι η καραντίνα στην Αθήνα

banner roots

Ελένη Γιώκου: Η δημοσιογράφος του CNN με καταγωγή από Λήμνο | Η μετάλλαξη όμικρον κι η καραντίνα στην Αθήνα
09.12.2021 | 22:10

Ελένη Γιώκου: Η δημοσιογράφος του CNN με καταγωγή από Λήμνο | Η μετάλλαξη όμικρον κι η καραντίνα στην Αθήνα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος
Η Ελένη Γιώκου, που έχει βάση το Ντουμπάι και καταγωγή από την Λήμνο πήγε για δουλειά στη Νότια Αφρική και εγκλωβίστηκε εκεί μαζί με την οικογένεια της. 

Μια ολόκληρη οδύσσεια έχει περάσει μία Ελληνοαφρικανή δημοσιογράφος του CNN με καταγωγή κι από την Λήμνο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, αφού επέστρεφε από το Γιοχάνεσμπουργκ μόλις ξέσπασε η καινούργια μετάλλαξη. Βρέθηκε στο επίκεντρο της μετάλλαξης όμικρον την στιγμή που όλος ο πλανήτης απαγόρευε τις πτήσεις από την Νότια Αφρική. Ο μόνος τρόπος να φύγει  ήταν να χρησιμοποιήσει το ελληνικό της διαβατήριο, πράγμα που έκανε και πλέον με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών βρίσκεται σε ξενοδοχείο της Αθήνας και διανύει την τρίτη ημέρα καραντίνας .

Είπε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ : «Για μένα, να είμαι εδώ από το μπαλκόνι μου, στην Αθήνα, να λέω τα νέα στο CNN, είμαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα, είμαι υπερήφανη που μπόρεσα να έρθω εδώ».
 
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Ερώτηση: Πώς βρέθηκες να είσαι σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αθήνα σε καραντίνα, ενώ η βάση του είναι στο Ντουμπάι;
 
Γιώκου: «Είναι λίγο τρελό, ήμουν στον Ντουμπάι, πήγα Νότια Αφρική με τον άντρα μου και την κόρη μου, γιατί είχα πάρα πολλά events που έπρεπε να παρουσιάσω και 25 Νοεμβρίου πήρα μήνυμα από την αδερφή μου όταν παρουσίαζα τα βραβεία που μου είπε Ελένη έχουμε νέα μετάλλαξη που είναι στη Νότια Αφρική και έπρεπε να βρούμε τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τα ελληνικά διαβατήρια να γυρίσουμε Ελλάδα. Τώρα είμαστε σε καραντίνα, είμαστε στην τρίτη μέρα και έχουμε άλλες επτά.» 
 
Η Ελένη Γιώκου περιέγραψε το ταξίδι της μέχρι να φτάσει στην Αθήνα. «Συνεχώς βλέπαμε τους κανόνες να αλλάζουν οπότε είχαμε πτήσεις που ακυρώθηκαν. Προέρχομαι από μία ήπειρο που αγαπάω πάρα πολύ, την Αφρική και μόνο 7% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι και ο λόγος είναι ότι οι αναπτυγμένες χώρες πρόλαβαν να παραγγείλουν εμβόλια και κάποιες από αυτές πήραν περισσότερα από αυτά που χρειάζονταν και πιστεύω ότι απλά πρέπει να κάνουμε πάλι focus στην Αφρική», είπε για την κατάσταση στη Νότια Αφρική. 
 
Ερώτηση: Ελένη εσύ θα ερχόσουν έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα, είσαι γεννημένη και στη Λήμνο. 
 
Γιώκου :«Είμαι Λημνιά, ήμουν στη Λήμνο τον Αύγουστο. Θα ερχόμασταν για Χριστούγεννα αλλά δεν θέλαμε να έρθουμε έτσι. Θέλαμε να φύγουμε από Νότια Αφρική, να πάμε Ντουμπάι μετά να ξαναέρθουμε για Χριστούγεννα και έτσι θα μείνουμε εδώ να κάνουμε με την οικογένεια Χριστούγεννα, έχουμε πολλή οικογένεια εδώ.» 
 
Ερώτηση: Και πώς είναι να περνάς την καραντίνα με τον σύζυγο και το παιδί μέσα σε ένα δωμάτιο;
 
Γιώκου: «Είναι πολύ δύσκολα. Η κόρη μου έχει πάρα πολύ ενέργεια, θέλει συνέχεια να την απασχολούμε, έχω πάρα πολύ δουλειά, έχω κάνει από αυτό το σημείο πολλά ρεπορτάζ για το CNN.» 
 
Η Ελένη βρίσκει ευφάνταστους τρόπους να απασχολεί την κόρη της μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπως να την βάζει να κάνει οικιακές δουλειές αλλά και να δοκιμάζουν την ελληνική κουζίνα. Ανέφερε χαρακτηρηστικά: «Μου έχουν φέρει ιμάμ μπαιλντί, μελιτζάνες στο φούρνο, η κόρη μου έχει φάει κοτοπουλάκι, ότι χρειαζόμαστε και βεβαίως για το πρωινό έχουμε τυρόπιτες και σπανακόπιτες.» 
 
Σε επτά μέρες από σήμερα η Ελένη με την μικρή Κλειώ και τον σύζυγο της θα μπορέσουν να επισκεφτούν την Ακρόπολή, που τώρα ατενίζουν από το μπαλκόνι τους. Να σημειώσουμε βέβαια ότι η καραντίνα που τηρούν έχει προληπτικό λόγο ύπαρξης, αφού όλα τα τέστ που έχουν κάνει οικογενειακώς ως τώρα είναι αρνητικά. 
 
Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ
 
Πηγή: skai.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το