Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Γιάννης Μπουρνούς στο 5ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ στις Βρυξέλλες

banner roots

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο 5ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ στις Βρυξέλλες
01.12.2021 | 14:00

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο 5ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ στις Βρυξέλλες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο 5o Ευρωπαϊκό Φόρουμ αριστερών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων, που διοργανώθηκε στις 26-27 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. 

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ είναι ο χώρος που δυνάμεις από όλο το προοδευτικό φάσμα συναντιούνται σε ετήσια βάση με συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, προκειμένου να επεξεργαστούν εναλλακτικές και δικαιότερες λύσεις στις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Τα φετινά εργαστήρια του Φόρουμ επικεντρώθηκαν στην καταπολέμηση της πανδημίας και τη δίκαιη πρόσβαση όλων στον εμβολιασμό, τις αριστερές προτάσεις στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, τη χρήση του Ταμείου Ανάκαμψης για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και κοινωνική πρόοδο στην Ευρώπη, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Γιάννης Μπουρνούς πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Τζέρεμι Κόρμπιν (πρώην ηγέτη και νυν Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Ηνωμένου Βασιλείου), τον Σον ΜακΜάνους (Ευρωβουλευτή του ιρλανδικού κόμματος Σιν Φέιν που σήμερα προηγείται στις δημοσκοπήσεις και διεκδικεί την εξουσία στη χώρα του), καθώς και με αντιπροσωπείες της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana) και του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Τουρκίας, που αποτελεί την τρίτη δύναμη στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Στην τελική διακήρυξη του Φόρουμ καλούνται οι πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης να ενωθούν στον αγώνα για οριστικό τερματισμό της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας και πραγματική ανοικοδόμηση μιας Ευρώπης δίκαιης, πράσινης και αλληλέγγυας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το