Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση Αθανασίου με αντιπροσωπεία της Κ.Σ.ΟΑΣΕ

banner roots

Συνάντηση Αθανασίου με αντιπροσωπεία της Κ.Σ.ΟΑΣΕ
01.12.2021 | 13:52

Συνάντηση Αθανασίου με αντιπροσωπεία της Κ.Σ.ΟΑΣΕ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου συναντήθηκε στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλειας και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ). Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Azay Guliyev, Ειδικός Απεσταλμένος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για θέματα Ν/Α Ευρώπης, ο οποίος συνοδευόταν από τα μέλη της Γραμματείας της Κ.Σ. ΟΑΣΕ κ.κ. Francesco Pagani και Roberto Ferrari.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ κ. Θ. Καράογλου.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Guliyev ήταν η ανάδειξη της σπουδαιότητας των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, θέματα περιφερειακής ασφάλειας, η αμυντική συνεργασία καθώς και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Αθανασίου, στην τοποθέτησή του, επικεντρώθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα και τις εξελίξεις που κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή. Ζήτησε δε όπως το υπό διαπραγμάτευση νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν σήμερα το φλέγον αυτό ζήτημα.

Τόνισε, ιδιαίτερα, ότι είναι ανάγκη να τροποποιηθεί το πρωτόκολλο «Δουβλίνο ΙΙ», έτσι ώστε η κατανομή των προσφύγων και αιτούντων άσυλο να γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικειμενικά κριτήρια.

Ο κ. Guliyeν ευχαρίστησε τον κ. Αθανασίου για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε και για την ανταλλαγή απόψεων που έλαβαν χώρα κατά τη συνάντηση.

Στο τέλος, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Αθανασίου προσέφερε στον επικεφαλή της αντιπροσωπείας έναν κατάλογο της έκθεσης «Αντικρύζοντας την Ελευθερία. Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά» και στα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας τον οδηγό της ως άνω έκθεσης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το