Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμος Λήμνου: Να κηρυχθεί η Δ.Ε Μύρινας σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης
afoi poriazi

xaritakis wide

Δήμος Λήμνου: Να κηρυχθεί η Δ.Ε Μύρινας σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης
29.11.2021 | 21:32

Δήμος Λήμνου: Να κηρυχθεί η Δ.Ε Μύρινας σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αίτημα προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να κηρυχθεί επειγόντως η Δημοτική Ενότητα Μύρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σοβαρών ζημιών που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις της 28ης Νοεμβρίου, υπέβαλε σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης.

Στο αίτημα, το οποίο απεστάλη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις της 28ης Νοεμβρίου, που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Μύρινας του Δήμου Λήμνου, προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και σημειακές κατολισθήσεις στο Επαρχιακό και Δημοτικό-αγροτικό δίκτυο, φθορές-βλάβες σε σημαντικό αριθμό οικιών και επιχειρήσεων, καθώς και καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στο σύνολο της Δ.Ε. Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος αιτείται όπως κηρυχθεί επειγόντως η Δ.Ε. Μύρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, ο Δήμος Λήμνου ενημερώνει τους δημότες της Δ.Ε. Μύρινας, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές και βλάβες από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 28ης Νοεμβρίου, ότι μπορούν να απευθύνονται είτε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, στον αριθμό 22543-50015, είτε στον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη, στον αριθμό 698-5622407, προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων, με απώτερο στόχο την αποζημίωση των πληγέντων από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και οργανισμούς.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018