Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Δ.ΙΕΚ Λήμνου συμμετέχει στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία»

banner roots

Το Δ.ΙΕΚ Λήμνου συμμετέχει στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία»
27.11.2021 | 13:44

Το Δ.ΙΕΚ Λήμνου συμμετέχει στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Δράση «Καινοτόμα Σχολεία» της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ), συμμετέχει ενεργά από τις 25/11/2021 το Δ.ΙΕΚ Λήμνου, προσβλέποντας στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των Εκπαιδευτών του και στην προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών!

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ - www.eepek.gr/), είναι μια Επιστημονική Ένωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, έχοντας ως βασική της αποστολή την προώθηση καινοτόμων δράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα, τη διάχυση της γνώσης και τη δημιουργία μιας Κοινότητας Μάθησης όλων των εκπαιδευτικών. Αποσκοπεί στην αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού για επιμορφωτικές δράσεις των σχολικών μονάδων, καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων των εκπαιδευτικών.

Η συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ Λήμνου στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» της ΕΕΠΕΚ, η οποία είναι εντελώς δωρεάν για το ΙΕΚ και τους Εκπαιδευτές του, προσφέρει προς αξιοποίηση από τους Εκπαιδευτές και το ΙΕΚ τα ακόλουθα:

  • Ελεύθερη πρόσβαση στο υλικό επιμορφωτικών σεμιναρίων που έχουν υλοποιηθεί προγενέστερα από την ΕΕΠΕΚ, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://schools.eepek.gr).
  • Δυνατότητα για δωρεάν συμμετοχή σε φόρουμ συζητήσεων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, σχετικά με τις διάφορες θεματικές περιοχές που καλύπτει το παραπάνω επιμορφωτικό υλικό.
  • Ελεύθερη πρόσβαση στις ακόλουθες πηγές πληροφόρησης των εκπαιδευτικών:
  1. Διεθνές Περιοδικό: International Journal of Educational Innovation. Περισσότερα από 150 ερευνητικά εκπαιδευτικά άρθρα έχουν ήδη δημοσιευτεί και διατίθενται ελεύθερα μέσα από τον σχετικό ιστότοπο της ΕΕΠΕΚ.
  1. Πρακτικά Ετήσιων Διεθνών Συνεδρίων της ΕΕΠΕΚ. Περισσότερες από 3.000 δημοσιεύσεις και 25.000 σελίδες (ερευνητικές εργασίες, μελέτες, εκπαιδευτικά σενάρια, poster, βιντεοεισηγήσεις κλπ.).
  • Παρακολούθηση των νέων σεμιναρίων που θα υλοποιεί εφεξής η ΕΕΠΕΚ.

Η συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ Λήμνου στη δράση «Καινοτόμα σχολεία», συνοδεύεται από το σχετικό «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ».

pist iek lim kainotoma sxoleia

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το