Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κοινότητα Μύρινας: Ψήφισμα συμπαράστασης για τα προβλήματα στο 1ο Δημοτικό

the roots web banners 06

Κοινότητα Μύρινας: Ψήφισμα συμπαράστασης για τα προβλήματα στο 1ο Δημοτικό
02.11.2021 | 19:18

Κοινότητα Μύρινας: Ψήφισμα συμπαράστασης για τα προβλήματα στο 1ο Δημοτικό

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε το Συμβούλιο Κοινότητας Μύρινας προς τους γονείς και διδάσκοντες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε αυτό λόγω της τοποθέτησης εκπαιδευτικού της Ε’ τάξης στο 3ο Δημοτικό Μύρινας, γεγονός που είχε ως συνέπεια τη συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό.

Επιπλέον, με το ψήφισμα η Κοινότητα στηρίζει το αίτημα του συλλόγου γονέων για αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του σχολείου.

Αναλυτικά, το ψήφισμα αναφέρει:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Την 29 Οκτωβρίου 2021 στην τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου μας και πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έπειτα από εισήγηση του συμβούλου κ. Πέτρου Παπούλκα το συμβούλιο μας συζήτησε το οξύ πρόβλημα που έχει προκύψει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας και το όποιο γνωστοποιήθηκε στους συμπολίτες μας με επιστολή στα ΜΜΕ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων καθώς και αυτού των διδασκόντων.

Το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από την απομάκρυνση μιας δασκάλας από το σχολείο και την τοποθέτησή της σε άλλο σχολείο της πόλης μας, με συνέπεια τη συγχώνευση δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης σε μία αίθουσα που κατά κοινή ομολογία δεν ανταποκρίνεται εν μέσω πανδημίας στις υγειονομικές απαιτήσεις λόγω του συνωστισμού.

Ο Σύλλογος γονέων επίσης θίγει το πολύ σοβαρό έλλειμμα σε κτηριακές υποδομές καθώς και ζητήματα ασφάλειας λόγω της παλαιότητας (πάνω από ένα αιώνα) του κεντρικού κτηρίου.

Το συμβούλιο μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των γονέων και των διδασκόντων του 1ου Δημοτικού μας Σχολείου και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων φορέων για την επίλυση των προβλημάτων που αναφέρουν οι δύο σύλλογοι προς αποτροπή των κινδύνων που εγκυμονούν για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών.

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Μύρινας

Η Πρόεδρος

Παρασκευή Μοσχάκη

Οι Σύμβουλοι

Σαρδιανός Αθανάσιος

Βακιρτζής Κων/ντίνος

Νταλαμπίρας Αργύριος

Γαροφαλλίδου - Παπούλκα Αδαμαντία

Παπούλκας Πέτρος

Πλάντζος Σπυρίδωνας».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το