Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και η ΕΛΜΕ Λήμνου αντιδρά στα απεργιακά ποσοστά που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμια
afoi poriazi
11.10.2021 | 19:39

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή με θέμα «Για το ποσοστό συμμετοχής στην πανεκπαιδευτική απεργία» απέστειλε στον FM100, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σχολιάζοντας τα ποσοστά που η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε αναφέροντας σκωπτικά «αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...».

Η ΕΛΜΕ, όπως και ο ΣΕΠΕ αποδίδει το ποσοστό σε αλχημείες της ΔΙΔΕ, αφού βγάζει το ποσοστό όσων απήργησαν σε σύνολο 180 εκπαιδευτικών, ενώ στην επιστολή της προς το σταθμό μας, η ΕΛΜΕ κάνει λόγο για 134.

Η επιστολή της ΕΛΜΕ αναφέρει:

Η ΔΙΔΕ Λέσβου με τις γνωστές της αλχημείες δημοσιοποίησε ότι οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο είναι 180. Θαύμα! Τσάμπα αγωνιζόμαστε όλο αυτό τον καιρό για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και σας κοινοποιήσαμε με έγγραφό μας πριν λίγες μέρες. Εκπαιδευτικοί υπάρχουν πολλοί! Προφανώς η ΔΙΔΕ Λέσβου για να βγάλει αυτό το νούμερο έχει προσθέσει τους συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι και υπηρετούν σε άλλα σχολεία της Ελλάδας, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που λείπουν με άδειες ανατροφής, άδειες κύησης κ.α. ακόμα και αυτούς που έχουν πάρει μετάθεση και μέχρι το τέλος της χρονιάς μισθοδοτούνται από τη διεύθυνση της Λέσβου. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου είναι 134. Οι συνάδελφοι που δηλώθηκαν σήμερα απεργοί είναι 53. Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε τους 7 εκπαιδευτικούς του εσπερινού που απεργούν έχουμε 60. Το ποσοστό συμμετοχής επομένως στην απεργία για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου είναι 44,8%. Αυτή είναι πραγματικότητα. Οι εκπαιδευτικοί τόσο της περιοχής μας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας απορρίπτουν την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων, την κατηγοριοποίησή τους σε “καλά” και “κακά” σχολεία, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων που δεν καταφέρνουν να προσελκύουν χορηγούς για να λειτουργήσουν.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47