Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ανοίγει η αυλαία του Aegean Science Festival | Δείτε το πρόγραμμα

banner roots

Λήμνος: Ανοίγει η αυλαία του Aegean Science Festival | Δείτε το πρόγραμμα
23.09.2021 | 20:58

Λήμνος: Ανοίγει η αυλαία του Aegean Science Festival | Δείτε το πρόγραμμα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η μαγεία των φεστιβάλ επιστήμης ταξιδεύει φέτος για πρώτη φορά στα νησιά του Αιγαίου!

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, ένας εικονικός φάρος γνώσης ανάβει στη Λήμνο μέσα από το Aegean Science Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ με θέμα την επιστήμη και την καινοτομία στο Αιγαίο Πέλαγος. Για τρεις ημέρες μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, προβολές, εκπαιδευτικά εργαστήρια, και να ενημερωθούν για τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις σε τομείς της επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και τη σχέση τέχνης και επιστήμης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του στις 24 Σεπτεμβρίου, το Aegean Science Festival, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά, θα φιλοξενήσουν τη Μεσογειακή Βραδιά ΕρευνητήMEDNIGHT 2021, με τις δύο περιοχές να ανοίγουν τις πόρτες των ιδρυμάτων τους στο ευρύ κοινό. Το MEDNIGHT 2021 αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων σε Ελλάδα (Κρήτη, Λήμνο), ΙσπανίαΙταλία και Μάλτα με στόχο να ενημερώσουν το κοινό γύρω από τη σημασία των ερευνών που διεξάγονται σε χώρες της Μεσογείου, για την αντιμετώπιση προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες της και για την θέση της γυναίκας επιστήμονα στον ερευνητικό κόσμο.

To Aegean Science Festival αποτελεί το πιο πρόσφατο φεστιβάλ επιστήμης που διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo-Επιστήμη Επικοινωνία. Το πρώτο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2014 με την επωνυμία Athens Science Festival και σταδιακά καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο επιστημονικό φεστιβάλ της χώρας. H αγάπη και ο ενθουσιασμός με τον οποίο το κοινό περιβάλλει το φεστιβάλ κάθε χρόνο ώθησε τη SciCo στη δημιουργία τοπικών φεστιβάλ επιστήμης στη Θεσσαλονίκη (TSF), τη Λάρισα (ThSF), την Πάτρα (PSF), τα Ιωάννινα (ISF), την Κύπρο (MSF) και εσχάτως στη Λήμνο (AegSF).

Final Program AeSF 2021 page 0001

Final Program AeSF 2021 page 0002

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το