Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: 3η διαμαρτυρία εχθές για τις συγκοινωνίες του νησιού

banner roots

Φωτο: Βλάσσης Χατζηχαραλάμπους Φωτο: Βλάσσης Χατζηχαραλάμπους
20.09.2021 | 12:49

Λήμνος: 3η διαμαρτυρία εχθές για τις συγκοινωνίες του νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες της Λήμνου, πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο λιμάνι της Μύρινας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νομοθετικό πλαίσιο που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή, για τα συμφέροντα και τα κέρδη των εφοπλιστικών και αεροπορικών εταιρειών, σε βάρος της εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών όχι μόνο του νησιού μας, αλλά και άλλων νησιών της χώρας μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο ναυτιλίας ως συνυπεύθυνους για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακτοπλοϊκή γραμμή Λαυρίου-Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου-Καβάλας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Άμεση αντικατάσταση των πλοίων AQUA STAR και AQUA BLUE στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – με σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια – επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ κατά 50% στο νησί μας και σε όλα τα νησιά.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το