Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος – Έκκληση: «Προσέξτε τα σκυλιά σας! Εντοπίστηκε απαγορευμένο δηλητήριο»

banner roots

Λήμνος – Έκκληση: «Προσέξτε τα σκυλιά σας! Εντοπίστηκε απαγορευμένο δηλητήριο»
16.09.2021 | 20:33

Λήμνος – Έκκληση: «Προσέξτε τα σκυλιά σας! Εντοπίστηκε απαγορευμένο δηλητήριο»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δυσάρεστη κατάληξη είχε για κυνηγό της Λήμνου, η πρώτη μέρα της κυνηγετικής περιόδου, αφού έχασε ένα σκυλί και το δεύτερο χαροπαλεύει.

Όπως εξηγεί στον FM100, είναι λάτρης του κυνηγιού και για το λόγο αυτό επενδύει αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε σκυλιά. Έτσι έκανε και φέτος. Δυστυχώς όμως ήδη μετράει την πρώτη απώλεια.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, όπως όλοι οι κυνηγοί, επιδόθηκε στο αγαπημένο του χόμπι, φτάνοντας στην ευρύτερη περιοχή του Φακού. Βρέθηκε όμως αντιμέτωπος με απαγορευμένο φάρμακο που χρησιμοποιείται για την μείωση του πληθυσμού κορακοειδών, πιθανότητα με έκχυση μέσα σε αυγά.

Όπως ο παθών λοιπόν αναφέρει στο σταθμό μας, παρατήρησε πως τα σκυλιά του εντόπισαν νεκρές καρακάξες με αποτέλεσμα να τους αποσπάσουν την προσοχή από το κυνήγι.

Ενώ προσπάθησε να απομακρύνει τα σκυλιά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού τα σκυλιά του άρχισαν να δείχνουν σημάδια κόπωσης τα οποία μετατράπηκαν σε συμπτώματα δηλητηρίασης.

Μετάφερε τα σκυλιά του σε κτηνιατρείο από όπου και ενημερώθηκε πως είχαν δηλητηριαστεί πιθανότατα από μια ουσία με κοινή ονομασία «μπαρούτι», με βάση πάντα, τις βλάβες που είχαν παρουσιάσει τα ζωτικά όργανα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η ουσία έχει μεν απαγορευθεί στη χώρα μας, υπάρχει όμως η δυνατότητα προμήθειας από γειτονικές χώρες της Ελλάδας. Ο FM100 επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου, ο οποίος δεν εξεπλάγη από την πρακτική και μας είπε ότι γνωρίζει και την ουσία που χρησιμοποιείται από κάποιους ασυνείδητους.

Το όνομα του καταγγέλλοντος είναι στη διάθεση του σταθμού μας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel