Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μιχαηλίδης σε Πλεύρη: «Καμία ουσιαστική στήριξη των δομών Υγείας στα νησιά»

banner roots

Μιχαηλίδης σε Πλεύρη: «Καμία ουσιαστική στήριξη των δομών Υγείας στα νησιά»
14.09.2021 | 21:31

Μιχαηλίδης σε Πλεύρη: «Καμία ουσιαστική στήριξη των δομών Υγείας στα νησιά»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σχετικά με «τις ελλείψεις και την απουσία ειδικού σχεδίου για τις νοσοκομειακές μονάδες στα νησιά», όπως αναφέρεται.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ, «σε πρώτο επίπεδο ο Α. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό κυρίως, αλλά και σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα νοσοκομεία στα νησιά, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από τα νοσοκομεία της Ρόδου, Λήμνου, της Σάμου, της Ικαρίας και της Χίου και τις σοβαρές συνέπειες που έχουν οι ελλείψεις αυτές για την παροχή κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στη νησιωτική χώρα.

Σε γενικότερο επίπεδο, ο Α. Μιχαηλίδης αφενός επέκρινε την πολιτική της ΝΔ για τα νοσοκομεία με πρόσχημα την πανδημία, αναφερόμενος σε πρόσφατες αποφάσεις σχετικά με την αναστολή εργασίας, αλλά και την τροπολογία Πλεύρη που ανοίγει την πόρτα στην παραχώρηση κρίσιμων  τομέων του ΕΣΥ στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αφετέρου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επί δύο έτη όχι μόνο δεν έχει διαμορφώσει, αλλά δεν έχει αντιληφθεί καν την ανάγκη επεξεργασίας εξειδικευμένης πολιτικής Υγείας πού θα απαντά στην ιδιομορφία της  νησιωτικότητας, με τις πολυδιασπασμένες δομές υγείας και τον μεγάλο φόρτο την τουριστική περίοδο. Υπενθύμισε δε την πρόταση που εδώ και καιρό έχει δημοσιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα συνεκτικό πλαίσιο κινήτρων προσέλκυσης γιατρών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές».

Το βίντεο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel