Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου: Η νέα πολιτιστική χρονιά ξεκινά | Δείτε τα τμήματα που θα λειτουργήσουν

banner roots

Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου: Η νέα πολιτιστική χρονιά ξεκινά | Δείτε τα τμήματα που θα λειτουργήσουν
11.09.2021 | 14:16

Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου: Η νέα πολιτιστική χρονιά ξεκινά | Δείτε τα τμήματα που θα λειτουργήσουν

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα τμήματα πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Tα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-4 ετών).

Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι:

- Έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ήχων (μουσική - ρυθμός – κίνηση).
- Δημιουργούν το σενάριο της δικής τους ιστορίας, οικειοποιούνται πρόσωπα και καταστάσεις μέσα από τη φαντασία και τη μίμηση (αυτοσχεδιαζόμενο θεατρικό παιχνίδι).
- Γυμνάζονται, δυναμώνουν και μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους πιο αποτελεσματικά, μέσα από την άθληση, κερδίζοντας έτσι αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία στην κίνηση (άθληση – ψυχοκινητική)
- Εξασκούν τη λεπτή κινητικότητα των χεριών και με τη φαντασία δημιουργούν μέσα από τις χειροτεχνίες (εικαστικά).

Διδάσκουσα: Καλλιόπη Καρτσαμπά

Μουσικοκινητική για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών).

Τα παιδιά προετοιμάζονται μεταξύ άλλων για την ένταξή τους στον παραδοσιακό χορό. Μέσα από το συνδυασμό της κίνησης και της μουσικής, ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητά και τη φαντασία τους, οργανώνουν τα συναισθήματά τους. Εντάσσονται στις έννοιες του ρυθμού, των μουσικών και κινητικών μοτίβων. Χορός, τραγούδι, μουσικά όργανα και παιχνίδι βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους.

Διδάσκουσα: Καλλιόπη Καρτσαμπά

Παραδοσιακός χορός για παιδιά

Τα παιδιά, μέσα από την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, εκτός από το χορευτικό μοτίβο της κάθε γωνιάς της Ελλάδας, μαθαίνουν τις παραδόσεις, τα έθιμα, τις μουσικές, τις αξίες και τους συμβολισμούς, όπως τα εισάγει ο άγνωστος δημιουργός στο παραδοσιακό τραγούδι.
Λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες.

Διδάσκοντες: Βασίλης Μαγνήσαλης, Νάσος Χαλκάς, Καλλιόπη Καρτσαμπά

Παραδοσιακός χορός για ενήλικες

Οι χορευτικές ομάδες των ενηλίκων, διδάσκονται χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Γυναικείοι-ανδρικοί-μικτοί, αντικρυστοί-ζευγαρωτοί-κυκλικοί, ιστορικοί-θεματικοί, χοροί που περιέχουν τραγουδισμένες και μη ελληνικές παραδόσεις.

Διδάσκων: Βασίλης Μαγνήσαλης

Λημνιά λύρα

To μουσικό όργανο του τόπου μας, το οποίο αποτέλεσε το σύμβολο του Κεχαγιά. Η λημνιά λύρα, μόνη της ή με συνοδεία μουσικών οργάνων εκφράζει τη μουσική παράδοση του ιδιαίτερου αυτού τόπου. To Λύκειο των Ελληνίδων, διατηρεί για 9η χρονιά το τμήμα εκμάθησης της λημνιάς λύρας.

Διδάσκων: Αχιλλέας Καλτσούνης

Βυζαντινή μουσική

Άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ελληνικές παραδόσεις, η βυζαντινή μουσική αποτελεί ακόμα μία από τις δραστηριότητες που το τοπικό παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων υποστηρίζει με θέρμη.

Διδάσκων: Βασίλης Ταρσής

Παραδοσιακή χορωδία

Μέσα από την έκφραση του άγνωστου δημιουργού του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού, οι συμμετέχοντες εκτός από την τέχνη της μουσικής, προσεγγίζουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, το μουσικό θησαυρό του και το ήθος που αποπνέουν τα τραγούδια.

Διδάσκουσα: Νίκη Μπουζιωτοπούλου

Εικαστικά για παιδιά μεγαλύτερα των 5 ετών

Τα παιδιά χρησιμοποιούν υλικά ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών, κεραμιστών, δουλεύουν με διάφορες τεχνικές και μεθόδους και διδάσκονται διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα. Τα μικρά χεράκια αποκτούν δεξιοτεχνία και με τη βοήθεια της γνώσης και της φαντασίας τους δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Διδάσκουσα: Μπίλυ Μουρελάτου

Επίσης, το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, δέχεται κατόπιν συνεννόησης, επισκέψεις εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στις επισκέψεις εφαρμόζονται εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο τις παραδόσεις και την εθνική ενδυματολογική κληρονομιά προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικία.

Για πληροφορίες ή/και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή με e-mail. H γραμματεία θα είναι ανοιχτή Πέμπτη & Παρασκευή 6-8μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2254401011, 6944220288, 6973401177

banner lte

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel