Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οινοποιείο Γκαράλη: Η οινική παράδοση της Λήμνου στο ποτήρι

banner roots

Φωτογραφίες: Lemnos Philema, Dimitris Rousounelos Φωτογραφίες: Lemnos Philema, Dimitris Rousounelos
31.08.2021 | 10:44

Οινοποιείο Γκαράλη: Η οινική παράδοση της Λήμνου στο ποτήρι

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Λήμνος, το νησί που είναι συνυφασμένο με το καλό κρασί από την αρχαιότητα έως σήμερα. Γνωστή στο πέρασμα των χρόνων για τις αμπελοκαλλιέργειές της με την ποικιλία «Λημνιό» ή «Καλαμπάκι» και αργότερα με το «Μοσχάτο Αλεξαδρείας» κατάφερε να παράγει σήμερα εκλεκτό οίνο.

Στο κέντρο της μεγάλης αμπελουργικής ζώνης του νησιού, την αγροτική περιοχή «Κουρούνι» του Αγίου Δημητρίου Λήμνου, εδρεύει και λειτουργεί από το 2007 το οινοποιείο του Μανώλη Γκαράλη, όπου εμφιαλώνεται με μεγάλη αφοσίωση και μεράκι κρασί άριστης ποιότητας από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.

garalis limnos 2

Φωτογραφία: oinopoieio-garalis.gr

Τα αμπέλια του Μοσχάτου Αλεξανδρείας βρίσκονται κυρίως κατά μήκος αβαθών κοιλάδων, στη λοφώδη δυτική περιοχή του νησιού. Καλλιεργούνται σχεδόν 5.000 στρέμματα, από τα οποία το 90-95% με μοσχάτο Αλεξανδρείας, ενώ η υπόλοιπη έκταση με την αρχαία ελληνική ερυθρή ποικιλία αμπέλου Λημνιό.

garalis limnos1

Φωτογραφία: Nikos Karanikolas, Lemnos Philema

Κάθε χρόνο το Οινοποιείο του Μανώλη Γκαράλη πειραματίζεται με νέους κωδικούς φυσικών κρασιών, δείχνοντας τις δυνατότητες των ντόπιων ποικιλιών Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό, ενώ οι New York Times έχουν αναφερθεί στην συμβολή του Λημνιού οινοπαραγωγού στην «αναγέννηση» της ελληνικής ρετσίνας.

garalis limnos wines 4

Φωτογραφία: Lemnos Philema

garalis limnos wines

Φωτογραφία: Dimitris Rousounelos

garalis limnos retsina

Φωτογραφία: Eklektikon Wines

Με δεκάδες βραβεία σε διαγωνισμούς εντός και εκτός συνόρων, τα κρασιά του Μανώλη Γκαράλη έχουν κερδίσει τους ουρανίσκους των πιο απαιτητικών οινόφιλων.

garalis limnos limnio

Φωτογραφία: Eklektikon Wines

Πληροφορίες

Οινοποιείο Γκαράλη

Άγιος Δημήτριος, Λήμνος

Τηλέφωνο: 2254061884

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: oinopoieio-garalis.gr

Facebook: Οινοποιείο Γκαράλη Μανώλη

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το