Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Επιμένει η Περιφέρεια για οικονομική ενίσχυση των αλιέων λόγω φυτοπλαγκτόν
achilladelis
Λήμνος: Επιμένει η Περιφέρεια για οικονομική ενίσχυση των αλιέων λόγω φυτοπλαγκτόν
19.08.2021 | 14:04

Λήμνος: Επιμένει η Περιφέρεια για οικονομική ενίσχυση των αλιέων λόγω φυτοπλαγκτόν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Νέο αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Πανάγος Κουφέλος, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για οικονομική ενίσχυση των αλιέων της Λήμνου που επλήγησαν λόγω της εμφάνισης φυτοπλαγκτόν.

Όπως αναφέρει σχετικά η Περιφέρεια:

«Η παρουσία φυτοπλαγκτόν η οποία εντείνεται από τις κλιματολογικές συνθήκες πλήττει την παράκτια και μέση αλιεία, εμποδίζει τις δυνατότητες αλίευσης ενώ καταστρέφει τα αλιευτικά τους εργαλεία και προκαλεί ζημιές και στα αλιευτικά σκάφη των επαγγελματιών αλιέων της Λήμνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος αναγνωρίζοντας την ανάγκη για χρηματική ενίσχυση των αλιέων της Λήμνου και αποζημίωση για την καταστροφή των αλιευτικών εργαλείων τους σε συνέχεια του με αρ.πρωτ. 26803/153/18-05-2021 εγγράφου στο Υ.Π.Α.Α.Τ απέστειλε εκ νέου αίτημα όπου ζητά την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αλιέων προτείνοντας την τροποποίηση του άρθρου 3. παρ. α. του Ν. 4797/2021 έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στον όρο "θεομηνίες" και η εμφάνιση του φυτοπλαγκτόν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παραμένοντας πιστός στις δεσμεύσεις του για στήριξη των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα δήλωσε:

"Αναμφισβήτητα η αλιευτική οικονομία των νησιών μας πλήττεται. Οι αλιείς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δοκιμάζονται. Τα εισοδήματα τους συρρικνώνονται και προκειμένου να συνεχίσουν στην «καινούρια» εποχή που ορίζει η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της με αριθμό ανάπτυξης και συνθήκες ανταγωνιστικότητας θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, όπως οφείλουμε τιμώντας την εμπιστοσύνη που απλόχερα μας προσέφεραν, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει. Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη δεν θα σταματήσει να διεκδικεί και να στηρίζει παραμένοντας στο πλευρό των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα, δεν θα σταματήσει να διεκδικεί και να στηρίζει εντόνως τα δίκαια αιτήματα επαγγελματιών και δη των αλιέων"».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018