Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΛτΕ Λήμνου παρουσιάζει: «Ευωχία Λήμνου» της Σόφης Χαψή

banner roots

Το ΛτΕ Λήμνου παρουσιάζει: «Ευωχία Λήμνου» της Σόφης Χαψή
02.08.2021 | 20:17

Το ΛτΕ Λήμνου παρουσιάζει: «Ευωχία Λήμνου» της Σόφης Χαψή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο πλαίσιο του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού, το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, διοργανώνει μία εκδήλωση με άρωμα και γεύση Λήμνου. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου ‘Ευωχία Λήμνου’ της Σόφης Χαψή, η οποία στρώνει στο βιβλίο της τραπέζι μοσχοβολιστό από τη γενέτειρά της, τη Λήμνο, τη Δευτέρα στις 9/8/2021 και ώρα 20:15 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας Λήμνου.

banner xapsi

Στην εκδήλωση ανάδειξης των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, στο στρωμένο τραπέζι της Σόφης Χαψή, συμμετέχουν ομιλητές και μουσικοί οι οποίοι δίνουν το δικό τους στίγμα σε αυτό το γευστικό ταξίδι.

Ομιλητές:

Βρακατσέλη Σοφία – Φιλόλογος

Γείτονας Ελευθέριος – Εκπαιδευτικός, Εκπρόσωπος των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα

Δρίνης Ιωάννης – Προϊστάμενος του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού

Τσιμουρής Γεώργιος – Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τον Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί) και το Δημήτρη Μαυράκη (λαούτο) ενώ η Σόφη, προσφέρει στους φιλοξενούμενούς της εδέσματα από το μπουφέ της ‘Ευωχίας’.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού- Αθλητισμού Δήμου Λήμνου. Χορηγοί είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου, το Κτήμα Φιλία Εστί, η Φρουταγορά Λήμνου Ε.Γ.Γαροφαλλίδης και η Μεταφορική Ήφαιστος.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το