Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ΕΛΜΕ Λήμνου “Για τη μη έγκριση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Λήμνου”.
afoi poriazi
Η ΕΛΜΕ Λήμνου “Για τη μη έγκριση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Λήμνου”.
28.06.2021 | 13:59

Η ΕΛΜΕ Λήμνου “Για τη μη έγκριση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Λήμνου”.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση με αφορμή τη μη έγκριση ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια της Λήμνου, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

            Στις 16-06-2021 δημοσιοποιήθηκε η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας τη σχολική χρονιά 2021-2022 (ΦΕΚ 2545/Β’/16-06-2021). Διαπιστώσαμε ότι δεν εγκρίθηκε η λειτουργία της ειδικότητας Αισθητικής Τέχνης για τον Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του ΕΠΑΛ Μύρινας και της ειδικότητας Φυτικής Παραγωγής για τον Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Μούδρου.

            Τα αιτήματα λειτουργίας των δύο ειδικοτήτων απορρίφθηκαν παρά την υποβολή των προτάσεων-εισηγήσεων των δύο σχολείων μετά από σχετική πρόσκληση και παρά την επάρκεια μαθητών που εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν τις δύο ειδικότητες (10 από τους 19 μαθητές της Β΄ Τάξης του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του ΕΠΑΛ Μύρινας και 7 από τους 14 μαθητές της Β΄ Τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Μούδρου).

            Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Απεναντίας, είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Εκπαίδευσης. Μάλιστα, στις αρχές του μήνα ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, κ. Κόπτσης, είχε αναγγείλει γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο να προκύψει πλεόνασμα 8.500 εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά. Τα τερτίπια αυτά είναι γνωστά και στοχεύουν στην τεχνητή μείωση των εκπαιδευτικών αναγκών. Στην ουσία στην προσπάθεια τους να μειώσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό περιορίζουν τις επιλογές των μαθητών μας. Ειδικά για τη Λήμνο, που είναι ένα νησί της παραμεθορίου, στερείται η δυνατότητα στους μαθητές μας να σπουδάσουν την ειδικότητα που επιθυμούν. Την ίδια στιγμή που ακολουθείται η πολιτική των συγχωνεύσεων, της υποχρηματοδότησης και της υποβάθμισης των ΕΠΑΛ, δίνεται ζεστό χρήμα για τη χρηματοδότηση των Πρότυπων σχολείων για τους λίγους.

            Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του και να εγκρίνει τη λειτουργία της ειδικότητας Φυτικής Παραγωγής και Αισθητικής Τέχνης στο ΕΠΑΛ του Μούδρου και στο ΕΠΑΛ της Μύρινας αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018