Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ποδόσφαιρο με ρομπότ» και «Εκτυπώσεις 3D» από τους δημιουργικούς μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας (video)
afoi poriazi

xaritakis wide

«Ποδόσφαιρο με ρομπότ» και «Εκτυπώσεις 3D» από τους δημιουργικούς μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας (video)
17.06.2021 | 21:35

«Ποδόσφαιρο με ρομπότ» και «Εκτυπώσεις 3D» από τους δημιουργικούς μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το ΕΠΑΛ Μύρινας ολοκλήρωσε επιτυχώς το σχέδιο δράσης με τίτλο «Σύγχρονες τεχνολογίες στη ζωή του σχολείου» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ"». Το έργο αυτό υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αναστασία Ζώη:

«Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, μαθητές της Α’ και Β’ τάξης συνεργάστηκαν, διερεύνησαν και εφάρμοσαν τεχνολογίες ρομποτικής και τρισδιάστων εκτυπώσεων, υλοποιώντας δύο υποδράσεις, το "Ποδόσφαιρο με ρομπότ" και τις "Εκτυπώσεις 3D". Αξιοποίησαν τη δημιουργικότητά τους για την κατασκευή χρηστικών αντικειμένων, μυήθηκαν στον προγραμματισμό ρομπότ και τη μοντελοποίηση αντικειμένων, προβληματίστηκαν και αναζήτησαν λύσεις μέσω της τεχνολογίας αξιοποιώντας τα συνεργατικά εργαλεία που αυτή προσφέρει.

Συνειδητοποίησαν τη χρησιμότητα και το πλήθος εφαρμογών που μπορεί να έχουν οι τεχνολογίες αυτές στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου και ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την προσπάθεια που κατέβαλαν, μέσα σε ένα περιβάλλον βιωματικής μάθησης. Τέλος, μοιράστηκαν τις εμπειρίες αλλά και τα αποτελέσματα των δράσεών τους με συμμαθητές τους από όλη τη Λήμνο σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση.

Στο πλαίσιο της διάχυσης του σχεδίου δράσης έχει αναρτηθεί σχετικό βίντεο στο κανάλι που διατηρεί το σχολείο στην πλατφόρμα youtube».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018