Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Mind the Lab ταξιδεύει στη Λήμνο! (audio)

banner roots

Φωτογραφία: Πανδώρα Σιφνιώτη, Χημικός Μηχανικός, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων της SciCo Φωτογραφία: Πανδώρα Σιφνιώτη, Χημικός Μηχανικός, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων της SciCo
03.06.2021 | 20:52

Το Mind the Lab ταξιδεύει στη Λήμνο! (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στο νησί της Λήμνου θα βρεθεί το Mind the Lab, την Παρασκευή (4/6), στο πλαίσιο του Mednight 2021 που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Το Mind the Lab είναι μια καμπάνια ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού σε θέματα Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM), που έχει πραγματοποιηθεί ήδη στην Αθήνα, και αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα στο νησί μας! Είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία στο χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης που στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος του γενικού κοινού για την επιστήμη και την τεχνολογία. Εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα, καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες υπόσχονται να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Κεντρικός στόχος του είναι να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να προκαλέσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και διαφορετικού γνωστικού υπόβαθρου να κατανοήσουν τον κόσμο της καθημερινότητάς τους, φέρνοντας τη γνώση κυριολεκτικά στο δρόμο τους.

Το 2021 το Mind the Lab ταξιδεύει στη Λήμνο, με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να συναντήσουν την επιστήμη στο δρόμο τους. Αν είστε κάτοικοι του όμορφου νησιού ή βρίσκεστε σε αυτό για διακοπές αξίζει να κάνετε μια στάση την Παρασκευή 4 Ιουνίου από τις 10:00 έως και τις 11:30 στο Δημαρχείο, στο ρολόι Μύρινας και στο Ρωμαίικο Γιαλό (στον προαύλιο χώρο του Παντελιδείου) ώστε να ανακαλύψετε τις μοναδικές δράσεις που σας περιμένουν.

mind the lab map limnos

Πιο συγκεκριμένα…

Σταθμός Α: Δημαρχείο - Ώρα: 10:00 - 11.30
Τίτλος Σταθμού: Γνωρίζοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα

Ελάτε να γνωρίσουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα και τα συναρπαστικά φαινόμενα που το συνοδεύουν! Παρατηρήστε θαλάσσιους οργανισμούς, κελύφη από όστρακα, φυτά και ορυκτά. Μάθετε για τον επιφανειακό κυματισμό και τη σκληρότητα του νερού μέσα από τη διεξαγωγή πρωτότυπων πειραμάτων.

Σταθμός Β: Ρολόι Μύρινας - Ώρα: 10:00 - 11.30
Τίτλος Σταθμού: Ρύπανση των υδάτων

Τα δύο σημαντικότερα ζητήματα ρύπανσης των υδάτων αποτελούν η όξυνση των ωκεανών και οι επιπτώσεις της διαρροής πετρελαίου στα θαλάσσια και υποθαλάσσια οικοσυστήματα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τα παραπάνω ζητήματα μέσα από ελκυστικά πειράματα. Επιπλέον, στο διπλανό photobooth, οι επισκέπτες θα μπορούν να τραβήξουν μία αναμνηστική φωτογραφία σε ένα background που θα αναδεικνύει τις ομορφιές των Ελληνικών θαλασσών και ακτών.

Σταθμός Γ: Ρωμαίικος Γιαλός - Ώρα: 10:00 - 11.30
Τίτλος σταθμού: Επιστήμονας για μία ημέρα

Όλες οι δράσεις του Mind the Lab θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο και σε κάθε δράση θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών.

Το Mind the Lab στη Λήμνο διοργανώνει ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την Υποστήριξη του Δήμου της Λήμνου και τον Φοιτητικό Σύλλογο Λήμνου «Επιστήμονες Τροφίμων-Διατροφής».

mind the lab mednight limnos

Στο στούντιο του FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου φιλοξενήθηκε κ. Πανδώρα Σιφνιώτη, Χημικός Μηχανικός, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων της SciCo ενώ τηλεφωνικά στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Γιάννης Παπαχρήστος, project manager της δράσης που θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Λήμνου.

Ακούστε όλα όσα είπαν:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel