Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για νοσοκομείο: Αντί να κόβουμε κορδέλες εγκαινίων παίρνουμε υποσχέσεις για μελέτες
ikteo limnou
ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για νοσοκομείο: Αντί να κόβουμε κορδέλες εγκαινίων παίρνουμε υποσχέσεις για μελέτες
23.04.2021 | 19:43

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για νοσοκομείο: Αντί να κόβουμε κορδέλες εγκαινίων παίρνουμε υποσχέσεις για μελέτες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου «να απολογηθεί στην κοινωνία» του νησιού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, «γιατί αντί να γιορτάσουμε τα εγκαίνια του έργου» στο νοσοκομείο της Λήμνου, ο ίδιος προβαίνει σε αόριστες υποσχέσεις ότι το έργο θα συνεχιστεί εφόσον δεν χάθηκε η χρηματοδότηση.

Παράλληλα, καλεί τον Περιφερειάρχη να «δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου στο σύνολό του».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου σημειώνει:

«Το Δεκέμβριο 2017 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την τότε διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου χρηματοδότησε το Νοσοκομείο μας με 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα και σύγχρονη πτέρυγα παροχής υπηρεσιών ψυχιατρικής, πλήρως εξοπλισμένη και ταυτόχρονα να γίνουν και οι απαραίτητες επισκευές στο παλιό κτήριο του Νοσοκομείου μας που κινδυνεύει με κατάρρευση. Ταυτόχρονα με τη χρηματοδότηση του έργου ετοιμάστηκαν και τα Τεύχη Δημοπράτησης για την εκπόνηση της απαραίτητης τεχνικής μελέτης. 

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προέβλεπε την αποπεράτωση του συνόλου του έργου (κτιριακό και εξοπλισμοί) τον Ιούνιο 2021. Και αντί να ετοιμαζόμαστε για τα εγκαίνια του έργου και τη λειτουργία του ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ πληροφορηθήκαμε με έκπληξη από σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης στις 20 Απριλίου 2021, ανέλαβε τη "δέσμευση ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου".

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρασαν πάνω από δύο χρόνια, από Ιανουάριο 2019 έως αρχές Μαρτίου 2021 όπου η περιφερειακή παράταξη "Συμπαράταξη Πολιτών Β. Αιγαίου" με επικεφαλής τον Γ. Σπιλάνη ανέδειξαν την αδράνεια και την ουσιαστική εγκατάλειψη του έργου, με απόλυτη ευθύνη των περιφερειακών αρχών αυτής της περιόδου.

Αυτό καθώς και οι τοπικές αντιδράσεις που ακολούθησαν λειτούργησαν σαν μοχλός πίεσης για την όποια πιθανή κινητικότητα σήμερα.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, αντί αορίστων υποσχέσεων ότι το έργο θα συνεχιστεί και εφόσον τα χρήματα για το έργο δεν έβγαλαν φτερά και πέταξαν, να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου στο σύνολό του (μελέτη, κτιριακό και εξοπλισμός). Και σε κάθε περίπτωση να απολογηθεί στην κοινωνία της Λήμνου γιατί αντί να γιορτάσουμε τα εγκαίνια του έργου, πήραμε πάλι υποσχέσεις και πολλά "ΘΑ"».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018