Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αύριο το βράδυ θα αναχωρήσει από Λαύριο το «Aqua Blue» | Πώς διαμορφώνεται το δρομολόγιο

banner roots

Αύριο το βράδυ θα αναχωρήσει από Λαύριο το «Aqua Blue» | Πώς διαμορφώνεται το δρομολόγιο
26.03.2021 | 22:05

Αύριο το βράδυ θα αναχωρήσει από Λαύριο το «Aqua Blue» | Πώς διαμορφώνεται το δρομολόγιο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Σάββατο (27/3) στις 22:00 θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου το «Aqua Blue» μετά από την αποκατάσταση της βλάβης που παρουσιάστηκε στο πλοίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Pravlis Travel».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά την αποκατάσταση της βλάβης, το Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου αύριο Σάββατο 27/3/2021 στις 22:00 και το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 27/3/2021 από Λαύριο 22:00 προς Άγιο Ευστράτιο 05:30/05:45 (Κυριακή 28/3/21), Λήμνο 07:15/08:00, Καβάλα 12:30.

Το πλοίο θα επανέλθει στα προγραμματισμένα δρομολόγια του με την ανάχωρηση του από το λιμάνι της Καβάλας την Κυριακή 28/3/2021 στις 16:00».

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μύρινας που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη (25/3), σχετικά με τη βλάβη:

«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑQUA BLUE'' Ν.Π. 12393, ότι κατά τον απόπλου από τον οικείο λιμένα για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Λαυρίου, παρουσίασε απώλεια ισχύος στις ηλεκτρογεννήτριες και σβέση αυτών, καθώς και σβέση των κύριων μηχανών λόγω παύσης λειτουργίας της αντλίας πετρελαίου.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν 42 επιβάτες, 10 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 11 Φ/Γ, το οποίο με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους ''ΑΡΧΟΝΤΑΣ Μ.'' Ν. Καλ. 524 προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Μύρινας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΑQUA BLUE'' και κατόπιν ελέγχου από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, επετράπη ο απόπλους για έναν μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, προς το λιμένα Λαυρίου, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Λαυρίου μεσημβρινές ώρες σήμερα, απαγορεύτηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το