Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Π. Κεχαγιάς στον FM 100 για σεξουαλική κακοποίηση: «Συνταρακτικά σημαντικό το ποσοστό θυμάτων και στη Λήμνο» (audio)
afoi poriazi

xaritakis wide

Π. Κεχαγιάς στον FM 100 για σεξουαλική κακοποίηση: «Συνταρακτικά σημαντικό το ποσοστό θυμάτων και στη Λήμνο» (audio)
28.01.2021 | 21:28

Π. Κεχαγιάς στον FM 100 για σεξουαλική κακοποίηση: «Συνταρακτικά σημαντικό το ποσοστό θυμάτων και στη Λήμνο» (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Συγκλονίζει ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Πέτρος Κεχαγιάς με την αποκάλυψη που έκανε μέσα από τη συχνότητα του FM 100, ότι στη Λήμνο καταγράφεται ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κυρίως σε παιδική και νεαρή ηλικία.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, ο κ. Κεχαγιάς τόνισε: «Το φαινόμενο της γενετήσιας παραβίασης παρατηρείται και σε πολύ μικρές ηλικίες. Ακόμη και στη Λήμνο, είναι συνταρακτικά σημαντικό το ποσοστό κατοίκων της, οι οποίοι στην παιδική τους ηλικία έχουν είτε κακοποιηθεί είτε παραβιαστεί σεξουαλικά, ειδικά από συγγενείς τους». «Αυτό δημιουργεί μοτίβα συμπεριφοράς, θυματοποίησης που επηρεάζει μετέπειτα σαφέστατα όλη τη ζωή του ατόμου», συμπλήρωσε ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής.

Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα γενικευμένο φαινόμενο που δεν αφορά μόνο το νησί μας και σημείωσε πως είναι ανάγκη τα θύματα, ενήλικα ή ανήλικα, να αφήνουν πίσω το συναίσθημα του φόβου ή της ντροπής, και να ζητούν βοήθεια. Κατέληξε λέγοντας ότι το βασικό νόημα του κινήματος #metoo που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας, είναι να δώσουμε την ελευθερία στον άνθρωπο που έχει υποστεί την κακοποίηση, να μπορεί να το εκφράσει και να αναζητήσει βοήθεια.

Ακούστε τον κ. Κεχαγιά στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018