Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση ΣΕΒΕ - Συνδέσμου Εξαγωγέων και Επιμελητηρίου Λέσβου

banner roots

Με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση ΣΕΒΕ - Συνδέσμου Εξαγωγέων και Επιμελητηρίου Λέσβου
26.01.2021 | 21:43

Με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση ΣΕΒΕ - Συνδέσμου Εξαγωγέων και Επιμελητηρίου Λέσβου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας (25/1), η δίωρη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων και το Επιμελητήριο Λέσβου, σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης.

Στην εκδήλωση, από πλευράς του ΣΕΒΕ, συμμετείχαν ο κ. Σίμος Διαμαντίδης Οικονομικός Επόπτης ΣΕΒΕ, ο κ. Σπύρος Ιγνατιάδης Γεν. Διευθυντής ΣΕΒΕ, καθώς και η κ. Μαίη Δεμερτζή, υπεύθυνη προγραμμάτων κατάρτισης του ΣΕΒΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στη δομή των προγραμμάτων και στα επαγγελματικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι εργαζόμενοι που εντάσσονται σε αυτά.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν από το ΣΕΒΕ αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία των εξαγωγών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και οι προοπτικές που δημιουργούνται.

Στην εκδήλωση  συμμετείχαν, ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περ. Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Χριστόφας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, οι οποίοι παρουσίασαν δεδομένα σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα των εξαγωγών, στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, αλλά και τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται για την επόμενη περίοδο. Παρέμβαση πραγματοποίησε, επίσης, ο Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης κ. Γιώργος Πλακωτάρης ο οποίος ανέλυσε τις προβλέψεις του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027  με σκοπό  τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών.

Τα δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης , τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»., αφορούν στους τομείς Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών. Απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η χρονική διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 120 ώρες και με την ολοκλήρωσή του, κατόπιν εξετάσεων, οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων  αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα  συνολικού ύψους 600,00€.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν να διερευνήσουν την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών του Βορείου Αιγαίου, ιδιαίτερα στους τομείς που παρουσιάζονται σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερος στόχος τέθηκε για την κατάρτιση περισσότερων στελεχών του εξαγωγικού τομέα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά εκατοντάδες άνθρωποι, ιδιαίτερα νέοι.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel