Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: "Θα καλυφθούν τα κενά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά της Λήμνου" (audio)
ikteo limnou
Προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: "Θα καλυφθούν τα κενά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά της Λήμνου" (audio)
21.01.2021 | 09:21

Προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: "Θα καλυφθούν τα κενά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά της Λήμνου" (audio)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει η Μυρσίνη Τζινέλλη

Δε θα μείνουν ακάλυπτα τα κενά που εμφανίζονται σε σχολεία της Ά βάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το ολοήμερο του 4ου νηπιαγωγείου στη Μύρινα απάντα η προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Κατερίνα Στρατάκη στις καταγγελίες του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

 

Ο σύλλογος ενημερώνει ότι η τρίμηνη σύμβαση νηπιαγωγού στο 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας που κάλυπτε εκπαιδευτικό σε ευπαθή για το κορονοϊό ομάδα, έληξε και δεν ανανεώνεται καθώς η μόνιμη εκπαιδευτικός πήρε κανονική άδεια που δικαιούται και η νομοθεσία δε δίνει τη ευελιξία να παραμείνει η αναπληρώτρια στη θέση της , για να μην δημιουργηθεί κενό στο σχολείο. Ο σύλλογος θεωρεί τη λήξη της σύμβασης ως «απόλυση που θα οδηγήσει το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου με 18 νήπια, σε αναστολή, από τις 20-1-2021, μέχρι νεωτέρας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η Κατερίνα Στρατάκη σημείωσε ότι από αύριο το ολοήμερο του 4ου νηπιαγωγείου Μυρινας θα καλύψει νηπιαγωγός που επιστρέφει από άδεια, ενώ σήμερα δόθηκαν τα κενά στο Υπουργείο Παιδείας τα οποία θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα καλυφθούν οι ανάγκες τόσο του δημοτικού σχολείου Θάνους όσο και πολυμελών τμημάτων νηπιαγωγείων. Δύο κενά δηλώθηκαν για τη Λήμνο και δύο για τη Λέσβο.

Ακούστε τι δήλωσε η κ. Στρατάκη για το θέμα αυτό αλλά και για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού σε δύο τμήματα σχολείων της Λέσβου.

Πηγή: Voreioaigaio.ert.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018