Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διάκριση του ΓΕ.Λ Μούδρου στις «Ημέρες Erasmus 2020»
ikteo limnou
Διάκριση του ΓΕ.Λ Μούδρου στις «Ημέρες Erasmus 2020»
17.12.2020 | 19:50

Διάκριση του ΓΕ.Λ Μούδρου στις «Ημέρες Erasmus 2020»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου με το πρόγραμμα Erasmus+ “Together: Equal in Dignity and Rights” μετείχε στη διοργάνωση του «Ημέρες Erasmus 2020» για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Εθνική Μονάδα, το Ι.Κ.Υ., αφορά όλες τις χώρες της Ευρώπης και αποδεικνύει την ανάγκη να επικοινωνούνται οι αξίες της Ευρώπης, να υπογραμμίζεται η σημασία της κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών και να υπάρχει διάχυση των αποτελεσμάτων των επιτυχημένων συμπράξεων και συνεργατικών έργων Erasmus.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέλιος Καραγιάννης και η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Τριανταφυλλιά Βράνα: «Στις Ημέρες Erasmus 2020, περισσότερες από 84 χώρες διοργάνωσαν εκδηλώσεις και περίπου 5000 εκδηλώσεις δημιουργήθηκαν. Η Ελλάδα με την υποστήριξη του Ι.Κ.Υ. κατέλαβε μία θέση στις 10 πρώτες χώρες και το Γενικό Λύκειο Μούδρου με το "Together: Equal in Dignity and Rights" επιλέχθηκε ως σχολείο που διακρίθηκε για τις δράσεις στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής δράσεις μας: Τα μέλη της Ομάδας "Together: Equal in Dignity and Rights" ενημέρωσαν τους νέους μαθητές του σχολείου για τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το πρόγραμμα και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές του καθώς παρότρυναν τα παιδιά να μετέχουν στο πρόγραμμα παρά την αναστολή των κινητικοτήτων λόγω της πανδημίας. Διοργανώσαμε live εκδηλώσεις με μουσική και τραγούδι αλλά και με τη δημιουργία μιας μεγάλης αφίσας στην οποία αποτυπώνεται η ενεργός συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών.

Επίσημη προσκεκλημένη του σχολείου μας ήταν η κυρία Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Η κυρία Γκίκα ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και παρακολούθησε μέρος των εκδηλώσεων.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη συμμετοχή στην ομάδα των σχολείων της Ευρώπης μέσα από ένα πρόγραμμα για το οποίο έχουμε εργαστεί πολύ και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε».

erasmusdays2020

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018