Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Η Μύρινα μας Ενώνει»: Απαντά στους Πέτρο Παπούλκα και Μαντώ Γαροφαλλίδου
ikteo limnou
«Η Μύρινα μας Ενώνει»: Απαντά στους Πέτρο Παπούλκα και Μαντώ Γαροφαλλίδου
12.12.2020 | 13:23

«Η Μύρινα μας Ενώνει»: Απαντά στους Πέτρο Παπούλκα και Μαντώ Γαροφαλλίδου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Μετά από ανούσιες, ανυπόστατες καθώς και άκαιρες καταγγελίες του κου και της κας Παπούλκα, συμβούλων της Κοινότητας της  Μύρινας, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναγκαστούμε να απαντήσουμε εν μέσω της σοβαρότατης πανδημίας που μας περιβάλλει. Τηρώντας μια απόσταση και μια ηπιότερη στάση απέναντι σε τέτοιες καταγγελτικές διαθέσεις μέχρι τώρα αποφασίσαμε κατ’ εξαίρεση να απαντήσουμε για πρώτη φορά.

Η εισήγηση της τοποθέτησης του δέντρου στο λιμάνι της Μύρινας είναι απόφαση της παράταξης μας και όχι της προέδρου, όπως δηλώνει η κα και κος  Παπούλκα. Επίσης ρωτήσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και μας ενημέρωσε ότι  επικρατέστερη ημερομηνία τοποθέτησης του δέντρου είναι στις 15/12. Το γεγονός ότι στήθηκε νωρίτερα οφείλεται, όπως μας απάντησαν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η παράταξη μας, πρότεινε το μέρος τοποθέτησης και στολισμού του δέντρου κρίνοντας ως καταλληλότερο σημείο το Δημαρχείο διότι υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση και λόγω του ότι δεν θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Απαντώντας στην ανυπόστατη καταγγελία “η πρόεδρος αυθαίρετα διέκοψε την συνεδρίαση του Οκτωβρίου “ σας ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση διεκόπει μετά την δική τους αποχώρηση και της εξ’ αρχής απουσίας ενός ακόμη μέλους του συμβουλίου. Η εν λόγω ενέργεια αποφασίστηκε  ομόφωνα από το σύνολο των παρευρισκόμενων συμβούλων  καθώς και η  εν συνεχεία νέα πρόσκληση με βάσει τα προβλεπόμενα ώστε να υπάρχει απαρτία συμβουλίου κ όχι πλασματική για να συζητήσουμε περί της ονοματοδοσίας των οδών.

Απαντώντας στην επίσης ανυπόστατη καταγγελία  “η πρόεδρος δεν έκανε συμβούλιο τον μήνα Νοέμβριο” σας ενημερώνουμε ότι λόγω των συνθηκών της πανδημίας γίνεται με εννέα (9) ημέρες καθυστέρηση, δηλαδή την 9η Δεκεμβρίου.  Παρομοίως  έγινε με λίγες μέρες καθυστέρηση και για τον μήνα Μάρτιο.

Σε ότι αφορά τα σοβαρά προβλήματα της Μύρινας τα οποία ουδόλως το συμβούλιο μας ξέχασε να σας επισημάνω τις δικές τους δηλώσεις σε πολλά συμβούλια της Κοινότητας “ότι η Κοινότητα δεν διαθέτει τις εξειδικευμένες γνώσεις και προσωπικό΄” ώστε να αναλάβει την επίλυση αυτών των προβλημάτων που χρονίζουν στον Δήμο όπως για παράδειγμα η κατάσταση στο Γυμνάσιο της Μύρινας. Όσα ψηφίσματα υπογράψαμε με την πλειοψηφία του Συμβουλίου για αυτά τα σοβαρά θέματα , όπως για παράδειγμα ψηφίσματα που κατέθεσε η παράταξη του κ. Πλάντζου, έχουν ήδη διεκπεραιωθεί από τον γραμματέα του Συμβουλίου.

Συνεχίζοντας ως απάντηση στις αβάσιμες και αυθαίρετες για ακόμα μια φορά κατηγορίες, σας ενημερώνουμε ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η πλειοψηφία του συμβουλίου συστρατεύτηκε σε κοινωνικές δομές όπως η βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Για παράδειγμα μοιράζουμε αμέσως βασικά είδη και ότι άλλο μας παραδίδεται από τον πρόεδρο του ΟΚΠΑ κο Μουστάκα Παναγιώτη τον οποίο και ευχαριστούμε. Αυτό το θέμα όπως και κάποια άλλα κοινωνικά θέματα είναι πολύ ευαίσθητα και χρήζει ειδικής μεταχείρισης με σεβασμό και διακριτικότητα.

Σε ότι αφορά την υιοθέτηση δημοτικών παρτεριών από επαγγελματίες, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και ομάδες πολιτών με σκοπό την φύτευση εποχικών φυτών εισηγηθήκαμε να συμβεί σε προτεινόμενους από τον Δήμο, χώρους μικρής έκτασης, της πόλης μας . Οι ενδιαφερόμενοι για υιοθεσία θα υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου όπου θα αναφέρεται ο χώρος και οι παρεμβάσεις που προτίθεται να υλοποιήσει ο ενδιαφερόμενος. Κατόπιν θα συντάσσεται μεταξύ Δήμου και αναδόχου συμφωνητικό δώδεκα (12) μηνών το οποίο πριν συναφθεί θα πρέπει να έχει την έγγραφη έγκριση της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου όσο αφορά την διαχείριση του φυτικού υλικού, αλλά και της τεχνικής υπηρεσίας σε περίπτωση που οι παρεμβάσεις θα αφορούν κατασκευές ή εξοπλισμό του χώρου.  Ενημερωτικά πάντα αυτές οι διαδικασίες βρίσκουν ήδη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εφαρμογή σε πολλές πόλεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. (π.χ. Θεσσαλονίκη ).

Κλείνοντας να ενημερώσουμε ότι το γραφείο της κοινότητας λειτουργεί με βάση τους κανονισμούς της Πολιτείας και οι αποφάσεις της Κοινότητας είναι εισηγητικές. Η παράταξη μας θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να ενδιαφέρεται περισσότερο για πράξεις παρά για τις δημόσιες καταγγελίες σε ενημερωτικούς ή άλλους δημόσιους φορείς. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και την υποστήριξη σας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018