Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Καμπανάκι» Λούκα: Να μην εφησυχάζουμε – Πολύ εύκολα η Λήμνος μπορεί να μπει στο «κόκκινο» (audio)

banner roots

«Καμπανάκι» Λούκα: Να μην εφησυχάζουμε – Πολύ εύκολα η Λήμνος μπορεί να μπει στο «κόκκινο» (audio)
27.10.2020 | 21:40

«Καμπανάκι» Λούκα: Να μην εφησυχάζουμε – Πολύ εύκολα η Λήμνος μπορεί να μπει στο «κόκκινο» (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Θωμάς Λούκας για τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε ό,τι αφορά την εικόνα που παρουσιάζει το νησί μας στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Ειδικότερα, ο κ. Λούκας μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, εξηγεί ότι είναι πολύ εύκολο να ανατραπεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και αντίστοιχα το πράσινο χρώμα (Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας) που έχει δοθεί στο νησί μας, μπορεί εύκολα να μεταβληθεί σε κόκκινο (Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου).

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «εάν αναλύσουμε τις παραμέτρους με βάση τις οποίες μια περιοχή χαρακτηρίζεται πράσινη ή κίτρινη κ.ο.κ., τότε θα δούμε ότι είναι πολύ εύκολο να μεταπέσει από το ένα χρώμα στο άλλο». Όπως εξηγεί, «το κύριο κριτήριο που λαμβάνεται υπόψιν, πέραν των άλλων, είναι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, δηλαδή 50 ενεργά κρούσματα. Αυτό αν το αναγάγουμε στις 17.000 κατοίκους που έχει η Λήμνος, σημαίνει ότι με 8 ενεργά κρούσματα μπαίνουμε στο κόκκινο».

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το πού εντοπίζονται τα κρούσματα, συμπληρώνει ο κ. Λούκας, λέγοντας πως είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνο εάν αυτά είναι διάσπαρτα παρά εάν εντοπίζονται σε κάποια ελεγχόμενη δομή.

Ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τονίζει πως οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε καθόλου, φέρνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, οι οποίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπήκαν στο «κόκκινο». Αντιθέτως, επανέλαβε πόσο σημαντική είναι η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας για να παραμείνει το νησί στη σημερινή κατάσταση.

Ακούστε όλα όσα είπε για το θέμα:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το