Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Γενικό Λύκειο Μούδρου γιορτάζει τις «Ημέρες Erasmus 2020» (photos)

banner roots

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου γιορτάζει τις «Ημέρες Erasmus 2020» (photos)
17.10.2020 | 16:53

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου γιορτάζει τις «Ημέρες Erasmus 2020» (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου με το πρόγραμμα Erasmus+ Together: Equal in Dignity and Rights μετέχει στη διοργάνωση του «Ημέρες Erasmus 2020» για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Εθνική Μονάδα, το Ι.Κ.Υ.

Η ομάδα του σχολείου δημιούργησε εκδηλώσεις στην ειδική πλατφόρμα στην οποία όλα τα σχολεία της Ευρώπης κοινοποιούν τους τρόπους με τους οποίους γιορτάζουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Τα παιδιά, για δύο μέρες, στις 15 και 16 Οκτωβρίου, ενημερώνονται, μοιράζονται με τους νέους μαθητές του σχολείου τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στις κινητικότητες αλλά και συνολικά στις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν τα έτη 2018-2020, δημιουργούν τη δική τους αφίσα, τραγουδούν.

gel moudrou erasmus2

gel moudrou erasmus1

Σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση από το Ι.Κ.Υ: «Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης/ΙΚΥ υποστηρίζει και φέτος τους Ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, Ανώτατης Εκπαίδευσης,  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, βιώνοντας τα οφέλη του προγράμματος Erasmus+. Στόχος της Εθνικής Μονάδας αποτελεί η ανάδειξη των ελληνικών φορέων και η αποτύπωση των δραστηριοτήτων εορτασμού του Erasmus+ που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του τριημέρου 15, 16 και 17 Οκτωβρίου στον ευρωπαϊκό χάρτη της Δράσης "Ημέρες Erasmus 2020". Η διοργάνωση "Ημέρες Erasmus 2020" παρέχει μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορούν να γίνουν ορατά τα αποτέλεσμα των σχεδίων Erasmus+».

Επίσημη προσκεκλημένη του σχολείου ήταν η κυρία Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Η κ. Γκίκα ήδη ενημερωμένη για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+, απηύθυνε χαιρετισμό στον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου και με τη σειρά τους η υπεύθυνη του προγράμματος, Τριανταφυλλιά Βράνα, και δύο μαθήτριες της Γ' τάξης, Σταματία Αφεντούλη και Ευγενία Θωμά, παρουσίασαν το “Together: equal in dignity and rights” καθώς και τη μοναδική εμπειρία συνεργασίας με άλλα σχολεία της Ευρώπης. Οι μαθήτριες μίλησαν στα ελληνικά και τα αγγλικά, τιμώντας την ειδικότητα της κ. Γκίκα αλλά και την γλώσσα επικοινωνίας του προγράμματος. Η χορωδία του σχολείου μας, που δημιουργήθηκε για τις Ημέρες Erasmus, παιδιά της Α' τάξης τραγούδησαν το Imagine.

gel moudrou erasmus5

gel moudrou erasmus4

gel moudrou erasmus6

Μιλώντας στους μαθητές της Α' τάξης, οι μαθητές της Γ' τάξης τόνισαν τη μοναδική εμπειρία του Erasmus, τη γνωριμία με άλλες κουλτούρες και τρόπους ζωής, με άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, με άλλους ανθρώπους και τους προέτρεψαν να συμμετέχουν έστω και αν το πρόγραμμα συνεχίσει διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και να το έχουν ως στόχο στο πανεπιστήμιο: Once Erasmus always Erasmus. Η Νάσια Νικολαΐδου τόνισε πόσο πολύτιμο ήταν το γεγονός της γνωριμίας και της συνύπαρξης με παιδιά που συνάντησαν για πρώτη φορά, πως ξεπέρασαν ανασφάλειες αφήνοντας να καλλιεργηθούν δεξιότητες και να φανούν τα ταλέντα τους. «Είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Erasmus Plus», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΛ Μούδρου.

«Στόχος του σχολείου μας είναι η συμμετοχή σε μια κοινή Ευρωπαϊκή δράση που προωθεί αρχές και αξίες όπως η ενότητα, η ειρήνη, η αλληλεγγύη και η δημοκρατία. Θέλουμε να γιορτάσουμε, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, την αισιοδοξία και τη δύναμη που όλες και όλοι καλούμαστε να επιδείξουμε σε καιρούς που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται ξανά», καταλήγει η ανακοίνωση.

gel moudrou erasmus3

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το