Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Καμία συμμετοχή της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

banner roots

Καμία συμμετοχή της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου σε «ηλεκτρονικές εκλογές»
14.10.2020 | 18:52

Καμία συμμετοχή της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου για εκλογές «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας»

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με fast track διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Μάλιστα μαζί με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ετοιμάζονται να τις εφαρμόσουν σε αυτές τις εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει κάθε συλλογική διαδικασία.

Στόχο έχουν την απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής. Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, που είναι στοιχείο υγείας για το κίνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων. 

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τα απαράδεκτα σχέδιά της. Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003.
  • Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.
  • Να διεξαχθούν οι εκλογές  σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Εάν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας τολμήσουν, ενόψει των επικείμενων εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών, να προχωρήσουν σε «ηλεκτρονική ψηφοφορία», η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου θα αποσύρει όλα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πράξει το ανάλογο και να αποσύρει και τα ψηφοδέλτια σε ΚΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel