Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Καλά νέα: Το Μελίχλωρο Λήμνου πιθανή πηγή προβιοτικών (audio)

banner roots

Καλά νέα: Το Μελίχλωρο Λήμνου πιθανή πηγή προβιοτικών (audio)
09.10.2020 | 20:33

Καλά νέα: Το Μελίχλωρο Λήμνου πιθανή πηγή προβιοτικών (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Πολύ σημαντικά ευρήματα, που δεν είχαν γίνει ευρέως γνωστά μέχρι πρότινος, έφερε στο φως επιστημονική έρευνα που διεξήχθη πριν από δέκα χρόνια στο Μελίχλωρο Λήμνου.

Ο κ. Ζαχαρίας Παπανικολάου, Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε για πρώτη φορά την έρευνα, από την οποία αποδείχθηκε ότι τα γαλακτικά βακτήρια του δημοφιλούς τυριού της Λήμνου πιθανόν να διαθέτουν κάποιες προβιοτικές ιδιότητες.

Όπως είπε ο επιστήμονας μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, η απομόνωση και διερεύνηση βακτηρίων του τυριού έδειξαν θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά προβιοτικές ιδιότητες, ενώ σημαντικά ήταν και τα ευρήματα της μείωσης των επιπέδων της χοληστερόλης και η πιθανή αντιβακτηριακή τους δράση.

Το γεγονός δε ότι το Μελίχλωρο Λήμνου εγγράφηκε πρόσφατα στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σημαντικότητα του λημνιακού τυριού, συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου και κατέληξε λέγοντας ότι αυτό που μένει να γίνει, είναι να ολοκληρωθούν οι έρευνες προκειμένου να αποδειχθεί ότι πράγματι τα βακτήρια του γαλακτοκομικού αυτού προϊόντος διαθέτουν προβιοτικές ιδιότητες που είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Παπανικολάου στον FM 100:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το