Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τ. Κανταράς: «Όποιος πυροβολεί το νοσοκομείο μας, πυροβολεί τα πόδια του»
ikteo limnou
Τ. Κανταράς: «Όποιος πυροβολεί το νοσοκομείο μας, πυροβολεί τα πόδια του»
30.09.2020 | 12:35

Τ. Κανταράς: «Όποιος πυροβολεί το νοσοκομείο μας, πυροβολεί τα πόδια του»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την πρώτη συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα παραχώρησε σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Τριαντάφυλλος Κανταράς.

Ο κ. Κανταράς επεσήμανε πως η εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο είναι αρκετά καλή, αν και υπάρχουν αρκετά θέματα που χρήζουν επίλυσης. Εξήρε την υπερπροσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, του ιατρικού και λοιπού προσωπικού να ανταπεξέλθει στην αποστολή του.

Γενικά ανέφερε πως σε ότι αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις και το μηχανικό εξοπλισμό το νοσοκομείο βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όπως επίσης και σε λοιπό προσωπικό. Ελλείψεις, όπως άλλωστε ήταν φυσικό, εντοπίζονται στο ιατρικό προσωπικό και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως αναισθησιολόγος, χειρουργός, ογκολόγος, νεφρολόγο και παθολόγο.

Ο στόχος του είναι να αποκτήσει το νοσοκομείο τη θέση που πρέπει να έχει στη συνείδηση των κατοίκων του νησιού μας. «Το νοσοκομείο είναι για όλους μας και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να βελτιώσει τις υπηρεσίες του», ανέφερε ο κ. Κανταράς.

Σε ότι αφορά τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την ενδυνάμωση σε ιατρικό προσωπικό, ο κ. Κανταράς ανακοίνωσε της τοποθετήσεις ενός καρδιολόγου και ενός ορθοπεδικού, σχολιάζοντας πως αναμένονται και άλλοι ιατροί οι οποίοι θα προσληφθούν μέσα από τις προκηρύξεις που τρέχουν.

Για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου, ο διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε για την παραλαβή ενός γυναικολογικού υπερήχου ο οποίος ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία, ενώ ένας σύγχρονος μαστογράφος αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του σε περίπου δυο μήνες. Τέλος υπενθύμισε πως το νοσοκομείο μας βρίσκονται σε επαφή με το αντίστοιχο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταφορά του Μαγνητικού Τομογράφου στο νησί μας. Η απεγκατάσταση του από το νοσοκομείο της Ρόδου υπολογίζεται περι τα τέλη του έτους».

Σε ότι αφορά τις παλαιότερες εγκαταστάσεις του κτηρίου, ο κ. Κανταράς παραδέχθηκε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα αλλά γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης στο βαθμό που είναι εφικτό.

Η ενημέρωση έκλεισε με αναφορά στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την πανδημία Covid-19, τα οποία τηρούνται από το νοσοκομείο.

Ακούστε όσα ανέφερε ο κ. Κανταράς

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018