Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έπαρχος Λήμνου: Αρχές Οκτωβρίου ο καθαρισμός των ρεμάτων στη Λήμνο

the roots web banners 06

Έπαρχος Λήμνου: Αρχές Οκτωβρίου ο καθαρισμός των ρεμάτων στη Λήμνο
24.09.2020 | 14:45

Έπαρχος Λήμνου: Αρχές Οκτωβρίου ο καθαρισμός των ρεμάτων στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στην Περιφέρεια και κατ’ επέκταση στο Επαρχείο Λήμνου έχει περάσει από τον Αύγουστο του 2018 ο καθαρισμός των ρεμάτων στο νησί, εργασία όμως που αδυνατεί να φέρει εις πέρας τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Το προηγούμενο διάστημα, μέσω εγγράφων οι πρόεδροι των χωριών Πεδινού και Καλλιθέας, που είχαν πληγεί κατά την περσινή θεομηνία, αλλά και η επικεφαλής της παράταξης «Νίκη Για τη Λήμνο», ζήτησαν τον καθαρισμό τους προκειμένου να αποφευχθούν οι ζημιές.

Για το θέμα αυτό ερωτήθηκε σήμερα από το σταθμό μας ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός ο οποίος και ανέφερε πως οι εργασίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Για το λόγο αυτό αναμένεται να περάσει από την οικονομική επιτροπή, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, το ποσό των 23.400€, που όμως δεν είναι ικανό να καλύψει το 100% των αναγκών του νησιού.

Παράλληλα ο Έπαρχος ανέφερε πως υπάρχει υποστήριξη από τα μηχανήματα του στρατού και πιθανόν να συνδράμει και ο Δήμος Λήμνου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ρέματα που περνούν μέσα από οικισμούς και φυσικά στην περιοχή που «χτύπησε» η κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το