Αναφορικά με την πρώτη συνεδρίαση, που αφορούσε την έγκριση απολογισμού – ισολογισμού, το Δημοτικό Συμβούλιο τελικά ενέκρινε τον ισολογισμό κατά πλειοψηφία. Παρών δήλωσαν οι Δημοτικοι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι κύριοι Χατζόγλου και Πανταζής ενώ αρνητικά ψήφισαν δύο από τους επικεφαλείς παρατάξεων οι κύριοι Μαρινάκης και Πινάκος.
Το λόγο πήρε η κ. Ξένου, ορκωτή λογίστρια, η οποία έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την έκθεση του οικονομικού τμήματος του Δήμου σε ότι αφορά τα έσοδα και έξοδα του οικονομικού έτους 2012.
Αξίζει αν σημειωθεί ότι από τον απολογισμό, αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Δήμος Λήμνου έχει υποχρεώσεις σε τρίτους 1.120.000€ και έχει να λαμβάνει 1.751.000€.
Επίσης στα έξοδα του Δήμου συγκαταλέγονται δύο δάνεια συνολικής αξίας 914.843€. Το ένα αποτελεί κληρονομιά του παλιού Δήμου Μούδρου το οποίο θα αποπληρωθεί το 2017 και έχει ετήσια δόση 20.000€ .Για το δεύτερο δάνειο η αποπληρωμή θα ξεκινήσει μέσα στο 2013 και το ποσό της δόσης ανέρχεται στα 78.000€.
Χαρακτηριστική ήταν η στάση του κ. Βουλγαράκη, ο οποίος θυμίζουμε ανεξαρτητοποιήθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ο οποίος διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι, ψηφίζει τον ισολογισμό επειδή ψήφισε τον προϋπολογισμό και αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.
Μάλιστα, ο κ. Βουλγαράκης , χαρακτήρισε το προϋπολογισμό «μαμούθ» τον απολογισμό «φούσκα» και έκανε λόγο για «μαγειρεμένα» στοιχεία, ενώ μίλησε και για πλήρη αδιαφάνεια της Δημοτικής Αρχής .
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαρινάκης κατέθεσε πρόταση για μείωση των ανταποδοτικών τελών αφού υπάρχει πλεόνασμα.
Η απάντηση σε όλα αυτά δεν άργησε να έρθει δια στόματος Δημάρχου, ο οποίος αφού πρώτα συνεχάρη την οικονομική υπηρεσία για το έργο της, επισήμανε ότι, το πρόσημο του απολογισμού – ισολογισμού μπορεί να είναι θετικό ωστόσο το πλεόνασμα θα βοηθήσει ώστε να εξαλειφθούν οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος και να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα στη Λήμνο.
Επίσης αντέκρουσε , όλες τις κατηγορίες που ακούστηκαν για τον ισολογισμό και τον απολογισμό.
Η δεύτερη συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου.
Ο κ. Χατζηδιαμαντής,, αναφέρθηκε στη Reggata , ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας οι οποίοι συνεχίζουν να κάνουν δωρεές και να βοηθούν το έργο του Δήμου (αναφέρθηκε στις δωρεές για το γήπεδο του Κοντιά, την πλατεία του Ρωμανού κ.α)
Ενημέρωσε το Δημοτικό συμβούλιο για την θετική αξιολόγηση που πήρε ο φάκελος για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), το οποίο θα έχει έδρα τα Καμίνια αλλά θα γίνουν προσπάθειες να καλύψει τις ανάγκες σε όλου του νησιού.
Η ενημέρωση του Δημάρχου συνεχίστηκε με αναφορά στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Λήμνου, στο πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται για το Νοσοκομείο Λήμνου, αφού ακόμα δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο αλλά και στο κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Μούδρο.
Το λόγο πήραν Δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλείς παρατάξεων οι οποίοι έθεσαν διάφορα θέματα της καθημερινότητας του νησιού.
Η συζήτηση άναψε για τα καλά όταν το λόγο πήρε ο κ. Πλαφαδέλης ο οποίος έθεσε το θέμα της αποσύνδεσης της Λήμνου από την Λέσβο.
Ο κ. Χατζηδιαμαντής σταμάτησε την κουβέντα ξεκαθαρίζοντας ότι θέμα διοικητικής αποσύνδεσης των δύο νησιών δεν τίθεται.
Ακούστε εδώ το απόσπασμα απο την έγκριση του Απολογισμού - Ισολογισμού
και εδώ το Δημοτικό συμβούλιο
https://css.limnosfm100.gr/limnos/item/4974-o-isologismos-kai-o-apologismos-tou-2012-syzitithikan-sto-dimotiko-symvoylio-limnou.html#sigProId49d3431ce5