Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Λήμνου Ιερόθεος Γ' για τον πρώτο χρόνο της ποιμαντορίας του
Ο Λήμνου Ιερόθεος Γ' για τον πρώτο χρόνο της ποιμαντορίας του
14.09.2020 | 19:52

Ο Λήμνου Ιερόθεος Γ' για τον πρώτο χρόνο της ποιμαντορίας του

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Πριν από ένα χρόνο σχεδόν η ακριτική Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου απόκτησε νέον ποιμενάρχη, διδάσκαλο εν πίστει ικανό και εργατικό, ο οποίος έχει κομίσει κυριολεκτικά καινούργια ζωή στη Μητρόπολη, τον Μητροπολίτη Ιερόθεο τον Γ'.

Παρά το γεγονός ότι λίγο μετά την ενθρόνισή του τον Νοέμβριο του 2019 χτύπησε η πανδημία, ο Μητροπολίτης Ιερόθεος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» είπε πως «η πρωτοφανής πανδημία είναι αλήθεια πως διαμόρφωσε ένα δυσχερές κλίμα απομόνωσης των ανθρώπων και πανικού, το οποίο έπρεπε να διαχειριστούμε με σύνεση και υπομονή, αφενός μεν για να διαφυλάξουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας, αφετέρου δε για να εξέλθουμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από τις ψυχοσωματικές συνέπειες της περιόδου αυτής, τονώνοντας ηθικά το ποίμνιό μας και αντιμετωπίζοντας πρακτικά και αποτελεσματικά τα όσα προβλήματα προέκυπταν στον κοινωνικό βίο και στην εκκλησιαστική μας ζωή».

Διαβάστε περισσότερα στον «Εθνικό Κήρυκα».

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018