Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των βοοειδών για την Οζώδη Δερματίτιδα

banner roots

Λήμνος: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των βοοειδών για την Οζώδη Δερματίτιδα
09.09.2020 | 13:50

Λήμνος: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των βοοειδών για την Οζώδη Δερματίτιδα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι συνεχίζεται ο εμβολιασμός των βοοειδών για την Οζώδη Δερματίτιδα.

Το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν από την Υπηρεσία μας και υπάρχει η δυνατότητα ο εμβολιασμός να γίνει επίσης δωρεάν από τον Κτηνίατρο του Τμήματος.

            Η εκτεταμένη εφαρμογή του εμβολιασμού τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στη Περιφερειακή μας Ενότητα όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ανέκοψε την επιθετική πορεία της νόσου και έτσι δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα της τα τελευταία έτη.

            Παρά την υποχώρηση της νόσου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η ύπαρξη κρουσμάτων σε γειτονικά κράτη, μας υποχρεώνει στη συνέχιση της επαγρύπνησης και των εμβολιασμών. Εξάλλου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες βοοειδών από εκτροφές που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά τους προηγούμενους δώδεκα μήνες.

            Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι ιδιοκτήτες βοοειδών να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κτηνιατρικής Λήμνου (7ο χλμ Επ. Οδού Μύρινας – Μούδρου, τηλ: 2254022302) για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού της εκτροφής τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το